Æblekage med snasket brunsvigertopping

Æblekage med snasket brunsvigertopping

Jeg fik en stor pose æbler fra min farmors ven, som havde flere end han kunne bruge. Det er belle de boskoop, og de er jo dejligt syrlige og gode til bl.a. kager. I dag har jeg bagt en utroligt vellykket og meget snasket kage med nogle af æblerne og en masse snasket topping a la kanelsnegle eller brunsviger. Og så for at den lige skal blive sådan lidt amerikansk cinnamon bun agtig kom jeg også lige lidt glasur på. Når man nu er i gang, kan man lige så godt give den gas! Jeg tror faktisk det er en af de bedste æblekager, jeg har lavet.

Æblekage med brunsvigertopping

50 g blødt smør + ekstra til formen
100 g sukker
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
200 g creme fraiche 18%

Fyld
2-3 syrlige æbler
50 g valnødder, grofthakkede
100 g smeltet smør
100 g brun farin
1½ tsk kanel
1 spsk hvedemel

Evt. flormelis og vand til glasur

Hvis du som jeg har en røremaskine, kommer du bare alle ingredienser til dejen i på én gang og giver det en god omgang med kagespaden. Bruger du elpisker kan du starte med at røre smør og sukker blødt. Tilsæt derefter ægget og rør så vaniljesukker, mel, bagepulver og creme fraiche i dejen. Smør en form på ca. 20×30 cm godt med smør. Kom dejen i og glat overfladen. Skræl æblerne og skær dem i halvstore tern. Fordel dem over dejen og kom valnødder over. Pres det lidt ned i dejen. Rør smeltet smør sammen med brun farin, kanel og hvedemel og hæld den snaskede blanding over kagen.
Bag i 30-35 min. ved 180 gr. Lad kagen køle lidt af og kom så evt. glasur på.

3 Comments

Post A Comment

 • Anni Nielsen
  Posted at 12:40h, 20 oktober Svar

  Vores nye yndlingskage 😋

  • Mira Arkin
   Posted at 13:16h, 21 oktober Svar

   Det er dejligt at høre ♥️

 • Christina jackholm
  Posted at 19:41h, 23 maj Svar

  I en alder af 48 år, er det endelig lykkes mig at få dem
  Hidtil allerbedste opskrift på æbletærte. Tusind tak, tog dog ik
  Glasur på, men ellers fulgte jeg nøje opskrift. Endelig en der forstår ligesom mig, at fugtige snasket kager er bare de bedste.