Æblekage med blåbær og mandler

Æblekage med blåbær og mandler

_1240250s

Jeg sagde jo, at jeg ville lave ferskenkagen med æbler. Det har jeg nu gjort og jeg kom også blåbær, dryssede med lidt mandler og kanel og så havde jeg pludselig en helt anden kage, som også var vildt lækker. Det er så dejligt med gode basisopskrifter! 

Og så lige et husmoderligt tip. I opskriften drysser jeg toppen af kagen med kanel. Det kan være svært at få fordelt kanel jævnt fra en ske. Jeg har altid en saltbøsse med kanel stående, som jeg bruger til Ottos havregrød og til kagedrys. Super praktisk.

Æblekage med blåbær og mandler

8-10 stykker kage

75 g blødt smør + ekstra til formen
125 g sukker + 1 spsk til formen
1 tsk vaniljesukker
2 store æg
150 g creme fraiche eller yoghurt
50 g mandelmel
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
2 æbler
250 g blåbær
½ tsk kanel
100 g mandler, groft hakkede
evt 1 spsk perlesukker (jeg brugte svensk, som er hvidt, men det har jeg ikke set i Danmark)

1. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen til det er lyst og glat og pisk så æggene i et ad gangen. Pisk det grundigt, så du får noget luft ind i dejen. Tilsæt creme fraiche, mandelmel, hvedemel, kardemomme og bagepulver og rør dejen let sammen til der ingen melklumper er.

2. Smør en tærteform på ca 30 cm i diameter med smør og drys med sukker. Hæld overskydende sukker fra og bred dejen ud i formen med en dejskraber. Hvis du bruger en form med løs bund, bør du fore formen med bagepapir, så du undgår at dejen drypper ud i bunden. Skræl æblerne og skær dem i både og fordel dem henover dejen. Drys med kanel, blåbær, de hakkede mandler og evt. perlesukker. Dejen hæver op omkring frugten under bagning.

3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 30 min. Lad den køle lidt af inden den serveres. Smager dejligt sammen med flødeskum eller creme fraiche.

æblekage

1Comment

Post A Comment

  • Madfanatikeren
    Posted at 20:35h, 01 oktober Svar

    Æblekage er lækkert! Har lige prøvet din opskrift og wow, den er god altså 🙂
    Selv elsker jeg også den gammeldags æblekage med æblemos og makroner, som bare altid vil være en lækker klassiker.
    Glæder mig til at skulle smovse i æblekager, tærter og andet godt med æbler, nu hvor det er efterår 🙂