Aamanns 1921 – Moderne smørrebrød i smukke omgivelser

Aamanns 1921 – Moderne smørrebrød i smukke omgivelser

Jeg ELSKER smørrerbrød og spiser ofte smørrebrødsfrokoster ude forskellige steder i København. Derfor var jeg også spændt på at prøve det nye Aamanns 1921 inde i Niels Hemmingsens Gade mit i København, faktisk lige om hjørnet fra Gråbrødretorv, som er så smukt, men hvor der stort set kun er turistfælderestauranter.

Restauranten er stor og højloftet og super pænt indrettet med lyst, nordisk interiør og masser af flasker og glas fyldt med hjemmelavet snaps og syltede sager, som Aamanns laver så meget af. Selv sæberne på toilettet er hjemmelavede – det har jeg aldrig før været ude for. Ret sejt.

Vi lagde begge ud med et stykke med paneret rødspættefilet, håndpillede rejer og mayonnaise. Fisken var varm, sprød og saftig og rejerne var søde, men der var ikke så mange af dem. Mayonnaise havde kraftig smag af rapsolie, som er meget nordisk, men som jeg ikke synes smager særligt godt. Der var syre fra et på stykker syltet skalotteløg og det hele lå på rigtig lækkert hjemmebagt rugbrød. Det var en dejlig mad, men den kostede også 145 kr, hvilket er ret dyrt for to små rødspættefileter og et par rejer.
Peter fik en hvedeøl og en hjemmelavet blid snaps med pære, estragon og solbær, som havde en fin let smag fra solbærrene og en rund fedme som nok kom lidt fra estragonen.

Min næste mad var koldt svinebryst med friskostcreme, æble og fedtegrever. Grisen var super mør og smagte godt og æblerne var danske og parfumerede – måske var det Discovery? –  men igen synes jeg det var en lidt lille mad for de 120 kr den kostede. Desuden måtte vi vente næsten 40 minutter på vores anden servering af smørrebrød, selv om restauranten ikke en gang var halvt fuld. Det er for lang tid. Tjeneren bød på en gratis snaps da maden kom, så han var klar over problemet, men det ændrer jo ikke på det kedelige i ventetiden.

Peter fik smukt rødstegt tyndstegsfilet med bearnaisecreme, grillede, syltede courgetter og sprøde små kartoffelchips. En lækker, velkomponeret mad, hvor courgetten gav både blødhed, saft og syre til maden og bidrog med noget remouladet, sammen med den fede bearnaisemayo.

Det var en udmærket og let frokost i meget smukke omgivelser og helt central placering, hvor vi havde det godt bagefter og ikke følte os bombede af for meget mad. Men hvis du er til højtbelagt smørrebrød, så vil nogle af serveringerne her virke lidt fattige. Alle råvarer er i top og alt er veltilberedt, men jeg synes det er meget dyrt for de relativt simple madder, som det nu en gang er. Jeg mangler simpelthen lidt mere overdådighed eller flere detaljer, når vi er på det her niveau prismæssigt. Det er helt fint, at ikke alt smørrebrød behøver være overlæsset med proteiner i store mængder, men så bør prisen afspejle det bare en smule. Og ja, gode råvarer koster, men så meget koster de altså ikke.

No Comments

Post A Comment