Sprøde og chewey havregrynscookies
Brrrr! Det er kooooooldt!
Otto og jeg har lige været en tur i Irma for at købe ind til frokost med svigerforældrene i morgen (røget laks med røræg og purløg, panerede rødspættefileter med remo og grise tournedos med svampe à la créme – totalt klassisk dansk frokost). Det er også min plan at lave den tidligere omtalte gulerodskage med cream cheese frosting i morgen, så den får I snart opskriften på.
I mellemtiden kommer her en anden god opskrift til den kolde tid. De her havregrynscookies laver jeg ofte. Jeg synes de er allerbedst på denne måde med tørrede bær i – her bruger jeg tranebær. Det kan også være blåbær, kirsebær eller rosiner. Sammen med kanel giver det en dejlig vintercookie. Prøv evt. også at droppe bærrene og bruge hakket chokolade i stedet – det går man aldrig galt i byen med. Eller endnu en mulighed: prøv at bruge både tørrede tranebær og hvid chokolade!
Og ved I hvad, jeg skal i aften? Jeg skal til prøvemiddag på den nye Madklubben Bellevue, som officielt åbner på tirsdag. Og jeg tager kamera med, så I kan se, hvad jeg får at spise…
Havregrynscookies med tranebær og mandler
36 stk.
160 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
160 g blødt smør
275 g lyst muscovadosukker
2 store æg
150 g havregryn
125 g tørrede tranebær
100 g grofthakkede mandler
1. Kom alle ingredienser i en skål eller en røremaskine og rør det sammen til en tyk dej.
2. Varm ovnen op til 180 gr og brug 2 teskeer til at forme klumper af dejen. Det passer med 3 bageplader med 12 cookies på hver. Lav plads imellem dem, for de flyder ud under bagning. Bag kagerne ca. 10 min. De skal stadig se lidt bløde ud i midten, men være gyldne i kanten. Lad kagerne køle ned og opbevar dem i lufttæt beholder.
No Comments