Nem tomatsuppe
En læser har spurgt mig efter en god og nem opskrift på tomatsuppe. Jeg kom straks i tanker om denne suppe, jeg lavede til Alt for Damerne. Den opskrift var der en læser, der var så glad for, at hun faktisk ringede til mig bare for at fortælle mig, hvor glad hun var for min tomatsuppeopskrift. Det var da sødt af hende! Jeg blev simpelthen så glad for det opkald. Hvor er det dejligt at vide, at folk rent faktisk har glæde af mine opskrifter, og at de bliver hevet frem hjemme i folks køkkener igen og igen.
Her får I opskriften på den ultranemme tomatsuppe. Den er let i smagen, men cremet i konsistensen pga. de blendede kartofler og gulerødder i den. Husk at bruge flåede tomater af god kvalitet – det gør virkelig en forskel. Du kan også sagtens komme andre rodfrugter i suppen, f.eks. persillerod, selleri eller jordskok. Men undgå rødbeder, for så får suppen en meget mærkelig og ikke så tomatrød farve 🙂
Tomatsuppe med hvidløgsbrød
til 4 personer
Tid: 40 min
1 løg
2 medium gulerødder
2 medium kartofler
2 fed hvidløg
olivenolie
1 dåse flåede tomater
1½ l hønsesuppe eller bouillon (jeg bruger færdig, frossen hønsesuppe, hvor jeg sier de kedelige grøntsagstern fra)
½ tsk groft salt
1 ciabatta flutes
1 lille bdt persille
1. Skræl løg, kartofler og gulerødder og skær dem i grove tern. Snit 1 fed hvidløg i skiver. Varm 1 spsk olie i en suppegryde og kom løg, gulerødder og hvidløg i. Lad dem snurre et par minutter inden suppe, kartofler og tomat tilsættes.
2. Kom låg på og lad suppen simre i 30 min. Tænd imens ovnen på 200 gr.
3. Skær brødet i tykke skiver og pres det andet fed hvidløg ned i en lille skål sammen med 4 spsk olie. Krydr med lidt salt og smør det på brødskiverne.
4. Brug en stavblender til at blende suppen til en ensartet, cremet suppe. Smag til med salt. Rist brødene i ovnen til de er gyldne og sprøde og drys dem med grofthakket persille. Server suppen med det sprøde hvidløgsbrød.
Tip: Jeg kommer kartofler i suppen – de er med til at give den ekstra fylde og cremethed.
Helene Tefke Kai
Posted at 10:07h, 15 aprilMå altså også lige komplimentere tomatsuppen her…….den er virkelig næsten også sommerdejlig!!! En kølig sommeraften kunne man lave denne suppe og nyde et koldt glas hvidvin til!!