Ratatouille
Sidst på sommeren er tid for tomater, auberginer og courgetter, så en ratatouille er den perfekte ret at lave lige nu.
Efter i mange år at have lavet ratatouille i en gryde, gik jeg over til at lave den i ovnen. Jeg synes ristningen giver en bedre, mere fyldig smag. Både auberginer og courgetter har meget vand i sig, og gryde-ratatouiller bliver derfor ofte for vandede. Stegning i ovnen – eller i en kuglegrill – giver en ristet, lækker smag.
Spis retten som tilbehør til kød eller fisk, for sig selv med godt brød til eller mikset med en chunky pastatype som f.eks. rigatoni.
Ratatouille
Til 4 personer
1 stor aubergine
1 rød peber
1 gul peber
2 courgetter
1 stort løg
2 fed hvidløg
500 g modne tomater
3 spsk olivenolie
1 kvist frisk rosmarin
1 tsk groft salt
sort peber
1. Varm ovnen op til 200 grader. Skær aubergine, peberfrugter og courgetter ud i grove tern. Skær løget i smalle både og hvidløg i tynde skiver. Halver tomaterne.
2. I en stor pande varmes 2 spsk af olien op. Kom auberginer i og steg dem i 5 minutter ved middel varme til de begynder at tage farve.
3. Kom dem i et ovnfast fad sammen med alle de øvrige grøntsager og vend det sammen med resten af olien, salt og godt med sort peber. Riv bladene af rosmarinen og drys dem i retten.
4. Bag retten i den varme ovn i 30-40 minutter. Vend i grøntsagerne halvvejs. Lad ratatouillen køle lidt af, så den er lunken, når den spises – der smager den bedst.
Karen
Posted at 19:53h, 07 juniHar lige lavet denne i aften – uovertruffent god – der bliver aldrig mere lavet ratatouille i gryde i dette hjem!
1000 TAK for en skøn opskrift.
Venligst
Karen
Mira Arkin
Posted at 09:53h, 08 juniDejligt at høre, Karen 🙂
Charlotte G
Posted at 10:52h, 12 augustDet vil jeg prøve! Elsker ratatouille, men synes at det bliver sådan noget splat værk i en gryde, uha. Og det bliver utrolig grimt at kikke på… Tak for ideen.
Vh Charlotte G
Irene
Posted at 20:43h, 11 augustJeg har ikke prøvet ratatouille i ovn før – men det skal jeg da helt sikkert! Til gengæld fik jeg kold ratatouille til frokost, det smager også rigtig godt – især, når det er varmt i vejret.
Jens
Posted at 20:05h, 10 augustHej Mira
Jeg, som elsker at lave ratatouille, er tilbøjelig til at give dig ret i, at gryde-versionen ofte bliver for våd på grund af de to nævnte grønsager, men navnlig af tomaterne!