Æggekage med friske majs

Æggekage med friske majs

Foto: Line Klein

 

Det er nu majsene er gode, så se at få spist nogle af dem. De friske majs er så søde, sprøde og lækre, og man kan bruge dem til meget.

Til Alt for damerne lavede jeg denne lækre, fyldige æggekage med majs, feta og estragon. Min fotograf var helt vild over den og har siden lavet den hjemme med stor succes – især hos hendes børn (børn er ofte ret vilde med majs – det er nok sødmen).

 

Æggekage med friske majs og feta

1 klat smør
8 æg
2 majskolber
1 fed hvidløg
100 g feta
1 håndfuld frisk estragon eller persille
salt og peber
Tilbehør: brød og evt salat

1. Varm ovnen op til 180 gr. Fjern bladene fra majsene og skær majskernerne af kolben – jeg foretrækker at bruge en god skarp brødkniv. Hak hvidløget fint.

2. Pisk æggene let sammen og krydr med lidt salt og peber. Varm en non-stick pande op og smelt smørret. Kom majs i og lad dem stege i et par minutter. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i 1 minut.

3. Hæld æggene over majsene og skru ned for varmen. Vend lidt i æggemassen for at skabe struktur og tag så panden af varmen. Drys fetaosten over og kom hele panden i ovnen. Bag æggekagen færdig i 5-8 minutter til æggemassen har sat sig. Drys med estragon eller persille og spis med brød til. Og husk for guds skyld at bruge en grydelap, når du tager panden ud af ovnen – det glemmer jeg tit med pander i ovnen…

 

Tip

Prøv den også med lækre ærter – de friske er selvfølgelig bedst, men frosne er også helt fint. Men når det gælder majs, synes jeg man kun skal bruge friske.

 

Se også min opskrift på spicy majs som tilbehør.

No Comments

Post A Comment