Bread and butter pudding med æble og brombær
Foto: Line Klein
Jeg havde helt glemt bread and butter pudding. Det er en dejligt, pandekage-smagende nem dessert (eller brunchret, hvis du skal være ekstra lækker), som kan varieres på utroligt mange måder. Faktisk er det jo en slags french toast i fad.
En gang lå jeg inde med en stor pose croissanter, der var et par dage gamle – de gjorde det også godt i en bread and butter pudding. Prøv også at hælde butterscotch sauce over eller chokoladesauce!
Bread and butter pudding med æble og brombær
4 pers.
250 g franskbrød – gerne brioche
50 g smør
1-2 æbler
1 håndfuld brombær
2 æg
1½ dl piskefløde
2 dl mælk
kornene fra ½ vaniljestang
50 g rørsukker
Skær brødet i skiver og smør hver skive godt med smør på den ene side. Del skiverne i trekanter og anret dem i et ovnfast fad med smørsiden opad. Skær æblerne i tynde både og klem dem ind mellem brødskiverne og drys brombær over.
Pisk æg sammen med fløde, mælk, vanilje og rørsukker og hæld blandingen over retten. Bages i ovnen ved 160 grader i 30-40 min til æggemassen har sat sig og brødet er sprødt. Server evt med letpisket fløde eller tykflydende, fantastisk double cream. Eller det der hedder fløde fraiche, som er syrnet fløde 30%. Mega lækkert.
No Comments