Shakshuka med merguez og peberfrugt

Shakshuka med merguez og peberfrugt

_1340312s

Siden jeg så et Ottolenghi program, hvor han besøgte Tunesien og spiste masser af harissa og shakshuka, har jeg været VILD efter den krydrede nordafrikanske ret med æg tilberedt i en spicy tomatsovs. Og selvfølgelig vild med Yotam Ottolenghi og hans fantastiske mix af Middelhav og Mellemøst.

Jeg laver den ret ofte og varierer det fra gang til gang, alt efter hvad jeg lige har. Dåsetomater, harissa og æg har jeg altid. Nogle gange kommer jeg bønner eller linser i. Nogle gange lidt kål. Sidst brugte jeg lækre merguezpølser, som passer fuldstændig perfekt i retten. Det er hurtigt lavet og perfekt til nem aftensmad eller verdens bedste kur mod tømmermænd.

Indlægget er et samarbejde med Eva Solo. Jeg har brugt stegepanden fra Nordic Kitchen  serien.

_1340322s

Shakshuka

2-4 pers.

280 g merguezpølse
1 stort rødløg
1-2 røde snackpebre
1 tsk harissa pasta
1 dåse flåede tomater
salt og peber
4 æg

Skær pølserne i 2-3 stykker hver. Steg dem i en tør pande til de bruner. Skær løget i tykke både og peberfrugt i skiver og kom det i panden. Steg videre et par minutter og tilsæt så harissa og tomater. Smag til med salt og peber. Slå æggene ud direkte i saucen og lad det småkoge i 6-10 min til hviderne har sat sig men blommerne stadig er flydende.

3 Comments

Post A Comment

 • Tommas Nielsen
  Posted at 14:30h, 21 november Svar

  Den ret, som er helt fantastisk, kan altså godt laves bedre.
  Løg og peberfrugter skal steges af i seven spice, ekstra spidskommen, tørret koriander, frisk Chilli, friske små modne tomater, olivenolie.
  Derefter evt pølser på.
  Så en dåse flåede og harrissa.
  Skru ned og lad står 5-7 Min så det samler sig.
  3- 4 æg ned fordybninger og låg på 3-5 Min Max. Blommen må gerne være let flydende.

 • Alexandra
  Posted at 23:47h, 01 december Svar

  Det her var simpelthen så godt. Først som nem aftensmad og så igen til ‘dagen derpå’ morgenmad! Men jeg tænkte, om der er en harissa (mærke), som du er særlig glad for?

  • Mira Arkin
   Posted at 11:00h, 02 december Svar

   Jeg plejer bruge Cap Bon. Kan ikke huske hvor jeg køber det.