Boghvedegrød med kokos og kakaonibs

Boghvedegrød med kokos og kakaonibs

_1340085s

I min barndom var grød noget, min mor truede med at servere til aftensmad, når hun ikke gad lave mad. Det virkede fantastisk godt for hende, for hver gang himlede min far og jeg med øjnene og sprang ud i køkkenet for at lave mad sammen. Vi gad fandme ikke spise grød til aftensmad!

Sådan har jeg det egentlig stadig. Jeg gider ikke grød til aftensmad, selv om jeg nogle gange bøjer mig og laver risengrød, fordi Otto elsker det. Til gengæld elsker jeg at spise grød til morgenmad, når det er koldt. Det er så trøstende en måde at starte dagen på. Det er også nemt (og billigt) og mætter vildt meget. Når jeg får lavet en portion grød om morgenen, føles det så hyggeligt (og også lidt overskudsagtigt).

Her er det en grød på boghvede i stedet for havre. Boghvede har en lækker nøddeagtig smag og den bliver ekstra tyk og cremet af kokosmælken og jeg elsker at drysse kakaonibs over min grød, så man får den fine chokoladesmag, uden at ens morgenmad bliver til en chokoladedessert (det havde selvfølgelig også været rart, men går nok ikke hver dag..).

Indlægget er et samarbejde med Eva Solo og jeg har brugt Nordic Kitchen kasserollen til grøden her.

_1340076s

Boghvedegrød med kokos og kakaonibs

4 pers.

2 dl boghvedegryn
4 dl vand
1 knsp salt
200 g kokosmælk
3 spsk kokoschips
2 spsk kakaonibs
½ tsk kanel
40 g mandler
125 g hindbær

Kom boghvedegryn og vand i en gryde sammen med salt. Lad det koge op til det tykner. Rør rundt undervejs. Tilsæt til sidst kokosmælk og sluk for varmen.

Server grøden med grofthakkede mandler, kakaonibs, kokoschips, hindbær og et drys kanel.

1Comment

Post A Comment

  • Anna-Kathrine
    Posted at 10:47h, 11 november Svar

    Jeg har det på præcis samme måde med grød! Det hører til om morgenen – men der hører det så til gengæld rigtig godt til! 😉
    Jeg er helt vild med din stil på bloggen. Og sikke nogle flotte billeder. Knus!