Tandoorikylling med spicy mangosalat

Tandoorikylling med spicy mangosalat

3s
Foto: Line Thit Klein

For nogle år siden, lavede jeg denne grillede tandoorikylling nede i vores hus i Frankrig som del af en grillmenu til Alt for damerne.

Jeg laver tit noget tilsvarende med kylling herhjemme – også bare i ovnen. Det er nemlig så hurtigt lige at bikse noget yoghurt sammen med tandoori- eller karrypasta, smøre det på noget kylling og poppe det i en varm ovn.

Jeg kan huske, at de mangoer, jeg brugte på dette billede, var de allerbedste mangoer, ,jeg nogensinde har smagt. Jeg købte dem i en ret posh grønthandler, Primeuer et Saveurs i Cagnes-sur-Mer, som er ret dyr, men hvor alting bare altid er totalt i orden. Den ligger lige ved siden af den fantastiske bager- og konditor, JP Bour, på 76-78 Avenue des Alpes (det er den vej, man kører når man kommer fra Nice lufthavn og skal op mod Vence og Tourrettes-sur-Loup). Begge steder er et besøg værd, hvis du er i området.

Tandoori kylling med spicy mangosalat
4 pers.

1½ dl yoghurt
4 spsk tandoori pasta
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
4 hele kyllingelår eller 1 kylling skåret i 4-6 stykker
salt

Salat
2 modne mango
1 grøn eller gul peberfrugt
1 rødløg
1 lime
½ tsk korianderfrø
salt
1-2 chili
1 håndfuld frisk koriander

1. Lav en marinade af yoghurt, tandoori pasta, knust hvidløg og citronsaft. Kom kyllingen i en plasticpose og hæld marinaden over. Sørg for at al kødet er dækket af marinade og lad den marinere i mindst 3 timer – gerne natten over.

2. Når kyllingen skal grilles tages den op af posen og overskydende marinade tørres af. Grill kødet ca. 30 minutter i alt på en godt varm grill. Drys med lidt salt inden servering.

3. Skræl mangoen og skær kødet af stenen. Skær mangoen i strimler og ligeledes peberfrugt og løg. Miks det sammen i en skål og kom limejuice over. Knus korianderfrøene groft i en morter og drys dem over salaten sammen med lidt salt, hakket chili og korianderblade.

Tip: Laver du tandoori kylling i en almindelig ovn, skal du stege det ved høj temperatur, 250 grader i ca. 20-30 min.

No Comments

Post A Comment