Vind Claus Meyers nye bog, Simremad
Claus Meyer er igen på banen med en stor tyk kogebog. Denne gang en grundbog i simremad med inspiration til alle mulige forskellige simreretter. Og ikke kun de mørke, tunge vinterlige af slagsen – der er også opskrifter på lysere simreretter og bogen kommer hele verden rundt, så der også er mere eksotiske bud på simremad.
Billederne er smukke (det er også mine veninde Line Klein, som jeg arbejde sammen med i Gastro, der har taget billederne). Du kan vinde den nye 350-siders basse her på bloggen!
Sådan deltager du
Skriv til mig, hvad din favoritsimreret er i kommentarfeltet nedenfor. Jeg trækker lod blandt deltagerne på onsdag d. 17. februar kl. 10. Vinderen får direkte besked. Man kan som altid kun deltage én gang og kun hvis man har postadresse i Danmark.
Her får du en smagsprøve på en af bogens mere sommerlige bud på en simreret (billedet ovenfor). Jeg glæder mig, til jeg kan gå ud og plukke duftende hyldeblomster!
Simremad er udgivet af Lindhardt & Ringhof og fås i Meyers butikker og i landets boghandlere.
Nakkefilet i sursød sovs med hyldeblomst, peberrod og grønne sager
Kogt svinekød er ofte undervurderet og især nakkefileten, som har noget bindevæv og en smule fedt, bliver i særklasse mør og saftig. Her sammen med forsommerens bedste grønne sager i en sursød sovs med fløde, hyldeblomst og peberrod.
4 personer
700-800 g svinenakkefilet
11⁄2 tsk. fint salt
2 løg
1 pilsnerøl (33 cl)
2 dl æblemost
11⁄2 liter kyllingebouillon eller vand
5 nelliker
2 laurbærblade
1⁄2 spidskål
2 kg ærter i bælg
4 håndfulde spinat
600 g nye små kartofler
40 g smør
40 g hvedemel
2 dl piskefløde
3 cm peberrod
1⁄2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1⁄2 dl hyldeblomsteddike eller en anden lys eddike
DESUDEN
havsalt
friskkværnet peber
1 håndfuld hyldeblomster, hvis du har det
1 håndfuld skovsyre, hvis du har det
TO DAGE FØR
Gnid kødet ind i 1 tsk. fint salt og lidt friskkværnet peber. Dæk det til, og sæt det i køleskabet i et par dage.
PÅ DAGEN
Pil løgene, og snit dem groft. Kom kødet i gryden sammen med pilsner, most og bouillon. Kog langsomt væsken op, skum urenheder af, og kom nelliker og laurbærblade i gryden. Lad simre i op til 2-21⁄2 time, og skum urenheder af overfladen undervejs. Kødet må gerne blive så mørt, at det kun lige holder sammen. Sigt ca. 1 liter af kogelagen over i en ren gryde, og kog ind til ca.
7 dl, så du får en kraftigere bouillon (gem resten af bouillonen til noget andet lækkert). Skyl og snit spidskålen groft, og bælg ærterne. Skyl spinaten fri for jordrester, og kør den tør i en salatslynge, hvis du har en. Ellers så dup den i et viskestykke. Vask og skrub kartoflerne helt rene og fine. Kog dem
i 10-12 minutter i saltet vand, sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet under låg i lige så lang tid. Hæld vandet fra, og hold dem lune. Smelt smørret i en ren gryde, og tilsæt melet under omrøring. Tilsæt 6 dl af den reducerede bouillon lidt efter lidt, mens du pisker i gryden. Kog sovsen op sammen med fløden. Kog sovsen igennem ved svag varme i 10-15 minutter. Damp grønsagerne i den sidste dl bouillon – begynd med at komme spids- kålen i gryden, derefter ærterne og til sidst spinaten. Læg låg på gryden, og damp i et par minutter. Sigt overskydende væde fra dampningen ned i sovsen. Skræl peberroden, og riv den ned i sovsen. Lun derefter kun sovsen forsigtigt ved svag varme, da peberroden ellers kan miste sin styrke. Smag sovsen til med salt og generøse mængder af friskkværnet peber, og giv sovsen sursød karakter med hyldeblomstsaft og hyldeblomsteddike.
VED SERVERING
Pluk forsigtigt hyldeblomstbuketterne af stilkene. Skyl skovsyren, og tør den forsigtigt i et viskestykke. Pluk kødet i store flotte stykker, og vend det med grønsager, kartofler og den varme sovs. Anret det hele på et stort flot fad, og dekorer smukt med hyldeblomsterne og skovsyren, og server retten.
Erik Andersen
Posted at 04:40h, 25 februarBraiserede svinekæber, helt klart
Svea Nordahl
Posted at 09:03h, 18 februarMin ynglings simreret er en klassisk gullasch med kartoffelmos til.
Anna Bartels
Posted at 17:22h, 17 februarDer er ikke ret meget, der slår en god omgang langtidssimret kødsovs – jo længere jo bedre! 🙂
Dan juhl
Posted at 23:08h, 16 februarSvinekæber. .. mmmhm
Camilla
Posted at 20:34h, 16 februarJeg elsker chili con carne med hele stykker oksekød, der får lov at simre så længe, at kødet falder fra hinanden.
Gry Bertelsen
Posted at 17:17h, 16 februarOsso bucco uanset årstid! Mums!
Jette Pedersen
Posted at 20:05h, 15 februarInden foråret melder sig skal jeg have en spansk simreret bestående af choritzo, grønne linser, kikærter og spinat. Serveret med brød og creme fraiche…..det luner.
Mai P.
Posted at 20:02h, 15 februarDet er faktisk spaghetti med kødsovs. Ved at simre kødsovsen et par timer gør at kødet nærmest smelter i munden. Nam nam
William Zahle Türck
Posted at 19:47h, 15 februarBoeuf bourgignon er fantastisk!
Kasper R Villumsen
Posted at 14:30h, 15 februarDen er svær, men et godt bud er gumbo. Alsidig, krydret, eksotisk (når man sidder i (Danmark). En fed beskæftigelse i et køkken!
Seamus Martin
Posted at 17:17h, 14 februarMin simre favorit er Gullasch med en groft mos af selleri og kartofler.
Malene Kierkegaard
Posted at 13:45h, 14 februarMin yndlingsret indenfor simre mad er skipperlabskovs!! Med hjemmebagt rugbrød, sennep, rødbeder og forårsløg.
Det vil være dejligt at vinde Meyers bog til at få ny inspiration til mere simremad…
Vibeke Poulsen lennert
Posted at 23:34h, 13 februarMin simre favorit ret er Osso Buko? Elsker den med tomater, vin og forskellige grøntsager. Bliver meget glad hvis jeg vinder fordi jeg gerne vil lave mere simre mad???
Marlene Aakjær
Posted at 21:38h, 13 februarKlart osso buco – jeg elsker det møre møre kød, den sødlige sovs og ikke mindst marven – mmmmm
Mie Andersen
Posted at 19:44h, 13 februarJeg elsker svinekæber så møre, at de kan tykkes ved tankens kraft 🙂
Umm!
Pernille B
Posted at 19:33h, 13 februarCoc au vin – håber jeg vinder ?
kim skaarup
Posted at 18:25h, 13 februarHelt klart oksehaler suppleret med råstegte kartofler.
Sara BL
Posted at 12:07h, 13 februarMin yndlings simreret må være min mors suveræne osso buco med knuste kartofler og gremolata – krydser fingre for, at jeg er heldig og kan få inspiration til mange nye simreretter 🙂
Nadia WH
Posted at 10:27h, 13 februarMmmm bliver helt sulten.
Mine favoritter må være pulled pork og braiserede svinekæber.
Ida Marie Rahbek Gøttsche
Posted at 05:29h, 13 februarIh hvor vil jeg bare gerne vinde den bog! Er stor fan af Meyer og stor fan af simreretter – what’s not to like 😉 Men puh hvor er det svært at skulle vælge kun en simreret.. Det må dog blive Osso Buco som jeg virkelig elsker <3 Herhjemme bliver det dog ofte til en gang alt-godt-fra-grøntsagsskuffen simreret som stort set aldrig slår fejl og varmer skønt 🙂
Helle Gravesen
Posted at 21:27h, 12 februarLyder som en lækker bog. Simreretter er også blandt favoritterne her i huset. Hvis jeg skal vælge en må det blive osso bucco eller bare en rigtig god ‘kødsovs’, som får lov at stå længe og hygge sig…
Dina Damlund
Posted at 15:42h, 12 februarEn skøn fransk cassoulet. Mums
Hanne Balling
Posted at 15:02h, 12 februarÅh – svinekæber!
Har prøvet både i øl og rødvin men også i hvidvin som gør det knap så tungt. Alle tre slags smager dog skønt.
Hanne
Maria Nielsen
Posted at 06:47h, 12 februarUh, jeg kunne nævne mange favoritter. Men boeuf bourguignon må vist være en af dem 🙂
Anni Kjær
Posted at 22:40h, 11 februarBeuf bourgonen
Jakob hansen
Posted at 20:42h, 11 februarØlbraiseret svineskank med “brun kål” efter opskrift fra selv samme Claus Meyer 🙂
Dorthe Flou
Posted at 20:41h, 11 februarSvinekøber + øl + et par timer! Mums!
Bente
Posted at 20:35h, 11 februarOsso Bucco:-)
Mette Knudsen Grønnegaard
Posted at 20:02h, 11 februarEn gammel, krøllet opskrift fra Irma på kalv med chorizo og øl. Uhm!
Julie Grønning Qvistj
Posted at 19:04h, 11 februarJeg er stort set fan af alt simremad! Den der lækre fornemmelse af at alle ingredienser smelter sammen og giver retten noget helt andet når det har stået i måske flere timer og hygget sig. Det er fantastisk!
Kathrine stork
Posted at 18:49h, 11 februarJeg elsker chili con carne 🙂
Thomas Riis Hansen
Posted at 18:12h, 11 februarStifado! Uden at den behøver at drukne i løg 😉
Liisi T
Posted at 18:06h, 11 februarFransk inspereret simreret med linser, pata negra og creme fraiche
Nønne Lønne
Posted at 17:17h, 11 februarJeg er stor fan af marokkansk tagine med kartofler, tomat, abrikos, kikærter og krydderier – det skal bare have lov til at stå og simre i en stor gryde.
Helle Oddershede
Posted at 17:03h, 11 februarMin favorit simreret, er en jeg selv har fundet på. “Brunkål” med svinekød, øl m.m. tilberedt i stegeso. Uhm, det smager godt.. Er vild med simremad.
Jane Piasecki
Posted at 16:27h, 11 februarJeg har lige genopdaget enebærgryde – så dejligt.
Linda Jakobsen
Posted at 16:22h, 11 februarElsker alle gryderetter med oksekød
Nana
Posted at 15:52h, 11 februarFantastisk med en ny simreretbog!
Simreretter er vi seriøst glade for herhjemme og laver gerne en grydefuld et par gange om ugen. Mums. Vi har mange yndlings men überfavoritten er nok Coq au vin.
Martin Jensen
Posted at 15:08h, 11 februarNakkestej i store stykker simre til chili con carne!
Cecilie lykke s. Kristensen
Posted at 15:05h, 11 februarJeg elsker simremad! Det er så fascinerende hvad tiden kan gøre ved et nogle lækre råvarer uden man nærmest skal røre en finger selv. Min yndlingsret er indtil videre bønneribolita med masser af grønsager, svampe og bønner 🙂
Camilla Nyegaard
Posted at 14:18h, 11 februarDen sorte gryde fra Karolines køkken er en absolut favorit i vores familie.
Denne bog lyder som et bekendtskab jeg gerne vil stifte 🙂
Camilla Pilgaard
Posted at 12:37h, 11 februarDen bog ligner lige noget der kunne passe godt ind i min samling af kogebøger. Er kæmpe fan af simreretter. Det er bare ualmindelig hyggeligt, og så smager det fantastisk!
Min yndlingssimreret er noget så simpelt som en ægte italiensk ragu eller også kaldet bolognese. Med ikke særlig mange ingredienser, men masser af smag fra gode råvarer som har fået lov at hygge sig hele dagen inden den skal nydes med god pasta og revet ost 🙂
Karina Hansen
Posted at 11:41h, 11 februarMin yndlingssimreret er en slags kødsovs – lavet på hakket svinekød, bacon, parmaskinke, chorizo, champignon og godt med krydderier: oregano, basilikum, paprika, røget paprika, sambal oelek el. anden chili. Godt med løg og hvidløg. Tomatpure og flåede tomater. Og majs og fløde hhv. ½time og 10 min før spisetid. Og det smager bare bedre og af mere jo længere det får lov at simre. Hvis man har “lidt” stegte cocktailpølser man kan smide i gør det heller ikke noget 🙂
Camilla Kirstine
Posted at 11:38h, 11 februarClaus Meyer er nu altså noget af en knag. Er sikker på hans nye bog også er værd at have stående!
Jeg er helt skudt i simreretter. Der er bare noget ret så luksuriøst over at få serveret en ret der har stået og samlet smag og blevet kælet for!
Jeg er selv ret så vild med min storebrors osso buco med med øl. Han serverer den med den bedste pommes mousseline. Det smager virkelig dejligt og er i den grad ‘comfort food’.
Opskriften ovenover lyder nu også temmelig tiltalende og jeg skal helt sikkert prøve den ret af i nær fremtid!
Tak for en dejlig blog.
Lotte Laustsen
Posted at 10:05h, 11 februarOsso Buco med polenta og rigeligt smør! ?
Lisbeth Sørensen
Posted at 09:37h, 11 februarSvinekæber fra slagteren braiseret i øl. MUMS!
Line Marcussen
Posted at 09:30h, 11 februarÅh, den gad jeg virkelig godt vinde!
Jeg er fan af en lækker okse-ragout med masser af rødvin og urter. Klassisk og fantastisk! 🙂
Niels-Jacob Pedersen
Posted at 08:03h, 11 februarLammekølle langtidsstegt med hjemmebagte pitabrød, humus og persillepesto.
Louise Hornemann
Posted at 07:31h, 11 februardet må klart blive en Coq au vin – mmmmm haps 😉
Bibi Sprøgel
Posted at 06:28h, 11 februarSimremad er jo næsten altid godt, men skal jeg nævne en af livretterne i kategorien, må det være svinekæber, der har simret i øl og krydderurter.
Maria
Posted at 06:24h, 11 februarAlle simreretter smager jo godt men sådan en gang beuf bourgignon går man aldrig galt i byen med!
Peter Maglebjerg
Posted at 23:20h, 10 februarOsso Bucco!
Låvise
Posted at 22:29h, 10 februarStroganoff fra min slow cooker
Sidse Godske Olsen
Posted at 22:18h, 10 februarMin yndlings-simreret er coq au vin…mmm…
Louise H
Posted at 21:54h, 10 februarOsso Buco tilberedt i stegeso… 🙂
Mette
Posted at 21:43h, 10 februarDet må helt klart være en stor dejlig 3-timers sag af en gryde med oksebov i tern, rødvin, masser af urter og god fond. 🙂
Charlotte Gissel
Posted at 21:43h, 10 februarHej Mira
Det er en meget lækker giveaway!
Det er svært at sige kun en ynglings ret. Jeg har mange: oksehaleragu eller stifado eller osso buco eller gris i karry og abrikos eller Blomkålscurry….
Gode hilsner
Charlotte G
Trine Nordentoft Klausen
Posted at 21:36h, 10 februarLangtidssimrende Butter chicken med Naan, Raita, frisk koriander og en Tiger beer!:-)
Jenny
Posted at 20:30h, 10 februarTæller pulled pork? Så er svaret enkelt. Eller svinekæber
Cathrine Bak
Posted at 20:07h, 10 februarKalvefrikasse med alle de nye friske grøntsager man kan komme i tanke om… Forår!!
Tanja Christensen
Posted at 19:15h, 10 februarMin yndlingssimreret er chili con carne med skært oksekød og masser af chili og bønner. Det giver varmen helt ned i tæerne.
Laura
Posted at 18:48h, 10 februarDet må være chili con carne – det fejler bare aldrig.
Margit Kitter
Posted at 18:42h, 10 februarClaus Meyers oksekød i stærk øl, chili og lakridsrod er bare god. Gerne med kartoffelmos.
Ditte Birkjær
Posted at 18:36h, 10 februarHelt old school enebærgryde er bare lækkert, og så med en god kartoffelmos til. Karolines kogebogs version er en klassiker – for de ikke-fedtforskrækkede!
Mette
Posted at 18:33h, 10 februarJeg eeeeeelsker boeuf bourguignon 🙂
Stinna liholm
Posted at 18:30h, 10 februarTror min yndlinfssimreret er svinekæber… Eller måske cock au vin… Men er simpelthen også fan af simret lam…!
Svend Aage Pedersen
Posted at 18:11h, 10 februarForleden lavede jeg svinekæber (og skank) i rødvin med en god omgang hjemmelavet oksefond ! Hold nu op det var bare lækkert! Havde ikke nok svinekæber, så måtte lige spæde lidt til med svineskank.
Ellers også må det være bøf bourgogne!
ByBusk
Posted at 18:05h, 10 februarVores må være mørbradgryde med kartoffelmos. De små i familien spiser helt vildt når vi laver det ☺
Jette Mariager
Posted at 17:48h, 10 februarSvinekæber med rodfrugter i stegesoen er favoritten
Matt Jensen
Posted at 17:44h, 10 februaroksebov i øl med mos det er guf
Pernile juul
Posted at 17:41h, 10 februarJeg er meget glad for osso buco på denne tid af året og lige om lidt kalve frikasse med sprøde forårs grønsager uhhmm. Kh Pernille
Laura Hammer
Posted at 17:35h, 10 februarÉn af mine favoritter er i hvert fald dine balsamicobraiserede svinekæber, og de skal serveres med knuste kartofler. Jeg tror, jeg har lavet den ret over 20 gange 🙂
Christine Cecilie de Fønss
Posted at 17:32h, 10 februarMin absolutte favorit er svinekæber; det mest udsøgte kød tilberedt i stegesoen til det er mørt som smør og dertil de underskønne danske rodfrugter. Ahh, så er vinteren nu helt skøn.
Miriam Poulsen
Posted at 17:29h, 10 februarMin favorit er faktisk dine braiserede svinekæber med balsamico og rødløg. Dem har jeg omvendt mangt en svinekæbeskeptiker med!
Bettina H. Olsen
Posted at 17:23h, 10 februarMin favorit-simre-ret er helt klart Gullasch med kartoffelmos 🙂
Stine Bjerre
Posted at 17:19h, 10 februarJeg er ret så vild med osso-buco.. Lidt olde ret men vildt velsmagende
Wendy Schou
Posted at 16:59h, 10 februarLammeskank marineret natten over ras el hanout, og simret i fond og rosiner i laaaaang tid.
Pia H
Posted at 16:59h, 10 februarPulled pork… helt klart.
Men hjerter… ligger også højt 😀
Michael Teller Aas
Posted at 16:48h, 10 februarChili con carne med oksetykkam.
Andrea Thorn
Posted at 16:44h, 10 februarChili con carne ?
Clara Koczulab
Posted at 16:41h, 10 februarOsso buco må være favoritten her!
Marianne Holst
Posted at 16:34h, 10 februarEn rigtig god gang osso buco er absolut en favorit herhjemme.
Marie Sølling
Posted at 16:32h, 10 februarJeg er egentlig ikke så vild med simremad, men min kæreste elsker det, så vil gerne give ham bogen. Han er vild med Ossu buco. Serveret med granulata.
Helle Alslund
Posted at 16:31h, 10 februarLangtidssimret ragù alla bolognese – 3 timer incl. 1 hel flaske rødvin. Jeg laver 3 dbl. portion og så pakkes der også til fryseren – lægges i det, der kaldes “Den brune skuffe”. Den redder os i hverdagen – pasta, ragù og revet ost – vupti lækker mad på en hverdag.
Pernille Høyrup
Posted at 16:20h, 10 februarJeg har mange favoritter, men en af dem er Meyers Hotpot fra Spis Igennem med mørt kød i øl med svesker, bladselleri og lakridsrod. Det er en sælsom kombi, men det smager fortryllende. Og så skal der mos til.
Sebastian Frandsen
Posted at 16:14h, 10 februarOksehaleragout!
Frederik Nørgaard
Posted at 16:14h, 10 februarJeg er virkelig glad for engelske beef-stew retter med mørk øl!
Lotte Kim Knudsen
Posted at 16:01h, 10 februarJeg sværger til gammeldags oksesteg
Louise Brun
Posted at 16:00h, 10 februarSvinekæber, øl og masser af vintergrønt = mums
Kristina Friis
Posted at 15:55h, 10 februarElsker bare boef bourguignon! Vi har allerede fået det flere gange denne vinter så det kunne være rart med inspiration til nye simreretter
Sofie
Posted at 15:54h, 10 februarJeg er vild med simremad. Det kunne være lækkert med inspiration til andet end klassikerne. Min favorit er en ægte klassiker: Boeuf Bourguignon. Helst som min kæreste laver den – med groft skårne gulerødder og champignoner, hvoraf nogle koger med fra start, mens andre først kommer i til sidst (giver lækker blanding af bløde og sprøde grøntsager).
Corporate Mor
Posted at 15:47h, 10 februarFantastisk! Jeg har netop bestilt nakkefilet til en omgang pulled pork, men denne her opskrift (minus frisk hyldeblomst) kunne bestemt også være en kandidat.
Min yndlings simremad er langtids braiserede svinekæber med jordskokkemos til. Det kan (næsten) ikke laves forkert, og smager derfor altid skønt!