Vind Claus Meyers nye bog, Simremad

Vind Claus Meyers nye bog, Simremad

d225915ba6a28ededbae62bf8ab63150
Claus Meyer er igen på banen med en stor tyk kogebog. Denne gang en grundbog i simremad med inspiration til alle mulige forskellige simreretter. Og ikke kun de mørke, tunge vinterlige af slagsen – der er også opskrifter på lysere simreretter og bogen kommer hele verden rundt, så der også er mere eksotiske bud på simremad.

Billederne er smukke (det er også mine veninde Line Klein, som jeg arbejde sammen med i Gastro, der har taget billederne). Du kan vinde den nye 350-siders basse her på bloggen!


Screen-Shot-2016-02-05-at-11-47-37

Sådan deltager du

Skriv til mig, hvad din favoritsimreret er i kommentarfeltet nedenfor. Jeg trækker lod blandt deltagerne på onsdag d. 17. februar kl. 10. Vinderen får direkte besked. Man kan som altid kun deltage én gang og kun hvis man har postadresse i Danmark.

Her får du en smagsprøve på en af bogens mere sommerlige bud på en simreret (billedet ovenfor). Jeg glæder mig, til jeg kan gå ud og plukke duftende hyldeblomster!
Simremad er udgivet af Lindhardt & Ringhof og fås i Meyers butikker og i landets boghandlere.

Nakkefilet i sursød sovs med hyldeblomst, peberrod og grønne sager

Kogt svinekød er ofte undervurderet og især nakkefileten, som har noget bindevæv og en smule fedt, bliver i særklasse mør og saftig. Her sammen med forsommerens bedste grønne sager i en sursød sovs med fløde, hyldeblomst og peberrod.

4 personer

700-800 g svinenakkefilet
11⁄2 tsk. fint salt
2 løg
1 pilsnerøl (33 cl)
2 dl æblemost
11⁄2 liter kyllingebouillon eller vand
5 nelliker
2 laurbærblade
1⁄2 spidskål
2 kg ærter i bælg
4 håndfulde spinat
600 g nye små kartofler
40 g smør
40 g hvedemel
2 dl piskefløde
3 cm peberrod
1⁄2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1⁄2 dl hyldeblomsteddike eller en anden lys eddike

DESUDEN
havsalt
friskkværnet peber
1 håndfuld hyldeblomster, hvis du har det
1 håndfuld skovsyre, hvis du har det

TO DAGE FØR
Gnid kødet ind i 1 tsk. fint salt og lidt friskkværnet peber. Dæk det til, og sæt det i køleskabet i et par dage.

PÅ DAGEN
Pil løgene, og snit dem groft. Kom kødet i gryden sammen med pilsner, most og bouillon. Kog langsomt væsken op, skum urenheder af, og kom nelliker og laurbærblade i gryden. Lad simre i op til 2-21⁄2 time, og skum urenheder af overfladen undervejs. Kødet må gerne blive så mørt, at det kun lige holder sammen. Sigt ca. 1 liter af kogelagen over i en ren gryde, og kog ind til ca.

7 dl, så du får en kraftigere bouillon (gem resten af bouillonen til noget andet lækkert). Skyl og snit spidskålen groft, og bælg ærterne. Skyl spinaten fri for jordrester, og kør den tør i en salatslynge, hvis du har en. Ellers så dup den i et viskestykke. Vask og skrub kartoflerne helt rene og fine. Kog dem

i 10-12 minutter i saltet vand, sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet under låg i lige så lang tid. Hæld vandet fra, og hold dem lune. Smelt smørret i en ren gryde, og tilsæt melet under omrøring. Tilsæt 6 dl af den reducerede bouillon lidt efter lidt, mens du pisker i gryden. Kog sovsen op sammen med fløden. Kog sovsen igennem ved svag varme i 10-15 minutter. Damp grønsagerne i den sidste dl bouillon – begynd med at komme spids- kålen i gryden, derefter ærterne og til sidst spinaten. Læg låg på gryden, og damp i et par minutter. Sigt overskydende væde fra dampningen ned i sovsen. Skræl peberroden, og riv den ned i sovsen. Lun derefter kun sovsen forsigtigt ved svag varme, da peberroden ellers kan miste sin styrke. Smag sovsen til med salt og generøse mængder af friskkværnet peber, og giv sovsen sursød karakter med hyldeblomstsaft og hyldeblomsteddike.

VED SERVERING
Pluk forsigtigt hyldeblomstbuketterne af stilkene. Skyl skovsyren, og tør den forsigtigt i et viskestykke. Pluk kødet i store flotte stykker, og vend det med grønsager, kartofler og den varme sovs. Anret det hele på et stort flot fad, og dekorer smukt med hyldeblomsterne og skovsyren, og server retten.

 

92 Comments

Post A Comment

  • Erik Andersen
    Posted at 04:40h, 25 februar Svar

    Braiserede svinekæber, helt klart

  • Svea Nordahl
    Posted at 09:03h, 18 februar Svar

    Min ynglings simreret er en klassisk gullasch med kartoffelmos til.

  • Anna Bartels
    Posted at 17:22h, 17 februar Svar

    Der er ikke ret meget, der slår en god omgang langtidssimret kødsovs – jo længere jo bedre! 🙂

  • Dan juhl
    Posted at 23:08h, 16 februar Svar

    Svinekæber. .. mmmhm

  • Camilla
    Posted at 20:34h, 16 februar Svar

    Jeg elsker chili con carne med hele stykker oksekød, der får lov at simre så længe, at kødet falder fra hinanden.

  • Gry Bertelsen
    Posted at 17:17h, 16 februar Svar

    Osso bucco uanset årstid! Mums!

  • Jette Pedersen
    Posted at 20:05h, 15 februar Svar

    Inden foråret melder sig skal jeg have en spansk simreret bestående af choritzo, grønne linser, kikærter og spinat. Serveret med brød og creme fraiche…..det luner.

  • Mai P.
    Posted at 20:02h, 15 februar Svar

    Det er faktisk spaghetti med kødsovs. Ved at simre kødsovsen et par timer gør at kødet nærmest smelter i munden. Nam nam

  • William Zahle Türck
    Posted at 19:47h, 15 februar Svar

    Boeuf bourgignon er fantastisk!

  • Kasper R Villumsen
    Posted at 14:30h, 15 februar Svar

    Den er svær, men et godt bud er gumbo. Alsidig, krydret, eksotisk (når man sidder i (Danmark). En fed beskæftigelse i et køkken!

  • Seamus Martin
    Posted at 17:17h, 14 februar Svar

    Min simre favorit er Gullasch med en groft mos af selleri og kartofler.

  • Malene Kierkegaard
    Posted at 13:45h, 14 februar Svar

    Min yndlingsret indenfor simre mad er skipperlabskovs!! Med hjemmebagt rugbrød, sennep, rødbeder og forårsløg.
    Det vil være dejligt at vinde Meyers bog til at få ny inspiration til mere simremad…

  • Vibeke Poulsen lennert
    Posted at 23:34h, 13 februar Svar

    Min simre favorit ret er Osso Buko? Elsker den med tomater, vin og forskellige grøntsager. Bliver meget glad hvis jeg vinder fordi jeg gerne vil lave mere simre mad???

  • Marlene Aakjær
    Posted at 21:38h, 13 februar Svar

    Klart osso buco – jeg elsker det møre møre kød, den sødlige sovs og ikke mindst marven – mmmmm

  • Mie Andersen
    Posted at 19:44h, 13 februar Svar

    Jeg elsker svinekæber så møre, at de kan tykkes ved tankens kraft 🙂
    Umm!

  • Pernille B
    Posted at 19:33h, 13 februar Svar

    Coc au vin – håber jeg vinder ?

  • kim skaarup
    Posted at 18:25h, 13 februar Svar

    Helt klart oksehaler suppleret med råstegte kartofler.

  • Sara BL
    Posted at 12:07h, 13 februar Svar

    Min yndlings simreret må være min mors suveræne osso buco med knuste kartofler og gremolata – krydser fingre for, at jeg er heldig og kan få inspiration til mange nye simreretter 🙂

  • Nadia WH
    Posted at 10:27h, 13 februar Svar

    Mmmm bliver helt sulten.
    Mine favoritter må være pulled pork og braiserede svinekæber.

  • Ida Marie Rahbek Gøttsche
    Posted at 05:29h, 13 februar Svar

    Ih hvor vil jeg bare gerne vinde den bog! Er stor fan af Meyer og stor fan af simreretter – what’s not to like 😉 Men puh hvor er det svært at skulle vælge kun en simreret.. Det må dog blive Osso Buco som jeg virkelig elsker <3 Herhjemme bliver det dog ofte til en gang alt-godt-fra-grøntsagsskuffen simreret som stort set aldrig slår fejl og varmer skønt 🙂

  • Helle Gravesen
    Posted at 21:27h, 12 februar Svar

    Lyder som en lækker bog. Simreretter er også blandt favoritterne her i huset. Hvis jeg skal vælge en må det blive osso bucco eller bare en rigtig god ‘kødsovs’, som får lov at stå længe og hygge sig…

  • Dina Damlund
    Posted at 15:42h, 12 februar Svar

    En skøn fransk cassoulet. Mums

  • Hanne Balling
    Posted at 15:02h, 12 februar Svar

    Åh – svinekæber!
    Har prøvet både i øl og rødvin men også i hvidvin som gør det knap så tungt. Alle tre slags smager dog skønt.

    Hanne

  • Maria Nielsen
    Posted at 06:47h, 12 februar Svar

    Uh, jeg kunne nævne mange favoritter. Men boeuf bourguignon må vist være en af dem 🙂

  • Anni Kjær
    Posted at 22:40h, 11 februar Svar

    Beuf bourgonen

  • Jakob hansen
    Posted at 20:42h, 11 februar Svar

    Ølbraiseret svineskank med “brun kål” efter opskrift fra selv samme Claus Meyer 🙂

  • Dorthe Flou
    Posted at 20:41h, 11 februar Svar

    Svinekøber + øl + et par timer! Mums!

  • Bente
    Posted at 20:35h, 11 februar Svar

    Osso Bucco:-)

  • Mette Knudsen Grønnegaard
    Posted at 20:02h, 11 februar Svar

    En gammel, krøllet opskrift fra Irma på kalv med chorizo og øl. Uhm!

  • Julie Grønning Qvistj
    Posted at 19:04h, 11 februar Svar

    Jeg er stort set fan af alt simremad! Den der lækre fornemmelse af at alle ingredienser smelter sammen og giver retten noget helt andet når det har stået i måske flere timer og hygget sig. Det er fantastisk!

  • Kathrine stork
    Posted at 18:49h, 11 februar Svar

    Jeg elsker chili con carne 🙂

  • Thomas Riis Hansen
    Posted at 18:12h, 11 februar Svar

    Stifado! Uden at den behøver at drukne i løg 😉

  • Liisi T
    Posted at 18:06h, 11 februar Svar

    Fransk inspereret simreret med linser, pata negra og creme fraiche

  • Nønne Lønne
    Posted at 17:17h, 11 februar Svar

    Jeg er stor fan af marokkansk tagine med kartofler, tomat, abrikos, kikærter og krydderier – det skal bare have lov til at stå og simre i en stor gryde.

  • Helle Oddershede
    Posted at 17:03h, 11 februar Svar

    Min favorit simreret, er en jeg selv har fundet på. “Brunkål” med svinekød, øl m.m. tilberedt i stegeso. Uhm, det smager godt.. Er vild med simremad.

  • Jane Piasecki
    Posted at 16:27h, 11 februar Svar

    Jeg har lige genopdaget enebærgryde – så dejligt.

  • Linda Jakobsen
    Posted at 16:22h, 11 februar Svar

    Elsker alle gryderetter med oksekød

  • Nana
    Posted at 15:52h, 11 februar Svar

    Fantastisk med en ny simreretbog!
    Simreretter er vi seriøst glade for herhjemme og laver gerne en grydefuld et par gange om ugen. Mums. Vi har mange yndlings men überfavoritten er nok Coq au vin.

  • Martin Jensen
    Posted at 15:08h, 11 februar Svar

    Nakkestej i store stykker simre til chili con carne!

  • Cecilie lykke s. Kristensen
    Posted at 15:05h, 11 februar Svar

    Jeg elsker simremad! Det er så fascinerende hvad tiden kan gøre ved et nogle lækre råvarer uden man nærmest skal røre en finger selv. Min yndlingsret er indtil videre bønneribolita med masser af grønsager, svampe og bønner 🙂

  • Camilla Nyegaard
    Posted at 14:18h, 11 februar Svar

    Den sorte gryde fra Karolines køkken er en absolut favorit i vores familie.
    Denne bog lyder som et bekendtskab jeg gerne vil stifte 🙂

  • Camilla Pilgaard
    Posted at 12:37h, 11 februar Svar

    Den bog ligner lige noget der kunne passe godt ind i min samling af kogebøger. Er kæmpe fan af simreretter. Det er bare ualmindelig hyggeligt, og så smager det fantastisk!

    Min yndlingssimreret er noget så simpelt som en ægte italiensk ragu eller også kaldet bolognese. Med ikke særlig mange ingredienser, men masser af smag fra gode råvarer som har fået lov at hygge sig hele dagen inden den skal nydes med god pasta og revet ost 🙂

  • Karina Hansen
    Posted at 11:41h, 11 februar Svar

    Min yndlingssimreret er en slags kødsovs – lavet på hakket svinekød, bacon, parmaskinke, chorizo, champignon og godt med krydderier: oregano, basilikum, paprika, røget paprika, sambal oelek el. anden chili. Godt med løg og hvidløg. Tomatpure og flåede tomater. Og majs og fløde hhv. ½time og 10 min før spisetid. Og det smager bare bedre og af mere jo længere det får lov at simre. Hvis man har “lidt” stegte cocktailpølser man kan smide i gør det heller ikke noget 🙂

  • Camilla Kirstine
    Posted at 11:38h, 11 februar Svar

    Claus Meyer er nu altså noget af en knag. Er sikker på hans nye bog også er værd at have stående!

    Jeg er helt skudt i simreretter. Der er bare noget ret så luksuriøst over at få serveret en ret der har stået og samlet smag og blevet kælet for!

    Jeg er selv ret så vild med min storebrors osso buco med med øl. Han serverer den med den bedste pommes mousseline. Det smager virkelig dejligt og er i den grad ‘comfort food’.

    Opskriften ovenover lyder nu også temmelig tiltalende og jeg skal helt sikkert prøve den ret af i nær fremtid!

    Tak for en dejlig blog.

  • Lotte Laustsen
    Posted at 10:05h, 11 februar Svar

    Osso Buco med polenta og rigeligt smør! ?

  • Lisbeth Sørensen
    Posted at 09:37h, 11 februar Svar

    Svinekæber fra slagteren braiseret i øl. MUMS!

  • Line Marcussen
    Posted at 09:30h, 11 februar Svar

    Åh, den gad jeg virkelig godt vinde!

    Jeg er fan af en lækker okse-ragout med masser af rødvin og urter. Klassisk og fantastisk! 🙂

  • Niels-Jacob Pedersen
    Posted at 08:03h, 11 februar Svar

    Lammekølle langtidsstegt med hjemmebagte pitabrød, humus og persillepesto.

  • Louise Hornemann
    Posted at 07:31h, 11 februar Svar

    det må klart blive en Coq au vin – mmmmm haps 😉

  • Bibi Sprøgel
    Posted at 06:28h, 11 februar Svar

    Simremad er jo næsten altid godt, men skal jeg nævne en af livretterne i kategorien, må det være svinekæber, der har simret i øl og krydderurter.

  • Maria
    Posted at 06:24h, 11 februar Svar

    Alle simreretter smager jo godt men sådan en gang beuf bourgignon går man aldrig galt i byen med!

  • Peter Maglebjerg
    Posted at 23:20h, 10 februar Svar

    Osso Bucco!

  • Låvise
    Posted at 22:29h, 10 februar Svar

    Stroganoff fra min slow cooker

  • Sidse Godske Olsen
    Posted at 22:18h, 10 februar Svar

    Min yndlings-simreret er coq au vin…mmm…

  • Louise H
    Posted at 21:54h, 10 februar Svar

    Osso Buco tilberedt i stegeso… 🙂

  • Mette
    Posted at 21:43h, 10 februar Svar

    Det må helt klart være en stor dejlig 3-timers sag af en gryde med oksebov i tern, rødvin, masser af urter og god fond. 🙂

  • Charlotte Gissel
    Posted at 21:43h, 10 februar Svar

    Hej Mira
    Det er en meget lækker giveaway!

    Det er svært at sige kun en ynglings ret. Jeg har mange: oksehaleragu eller stifado eller osso buco eller gris i karry og abrikos eller Blomkålscurry….

    Gode hilsner
    Charlotte G

  • Trine Nordentoft Klausen
    Posted at 21:36h, 10 februar Svar

    Langtidssimrende Butter chicken med Naan, Raita, frisk koriander og en Tiger beer!:-)

  • Jenny
    Posted at 20:30h, 10 februar Svar

    Tæller pulled pork? Så er svaret enkelt. Eller svinekæber

  • Cathrine Bak
    Posted at 20:07h, 10 februar Svar

    Kalvefrikasse med alle de nye friske grøntsager man kan komme i tanke om… Forår!!

  • Tanja Christensen
    Posted at 19:15h, 10 februar Svar

    Min yndlingssimreret er chili con carne med skært oksekød og masser af chili og bønner. Det giver varmen helt ned i tæerne.

  • Laura
    Posted at 18:48h, 10 februar Svar

    Det må være chili con carne – det fejler bare aldrig.

  • Margit Kitter
    Posted at 18:42h, 10 februar Svar

    Claus Meyers oksekød i stærk øl, chili og lakridsrod er bare god. Gerne med kartoffelmos.

  • Ditte Birkjær
    Posted at 18:36h, 10 februar Svar

    Helt old school enebærgryde er bare lækkert, og så med en god kartoffelmos til. Karolines kogebogs version er en klassiker – for de ikke-fedtforskrækkede!

  • Mette
    Posted at 18:33h, 10 februar Svar

    Jeg eeeeeelsker boeuf bourguignon 🙂

  • Stinna liholm
    Posted at 18:30h, 10 februar Svar

    Tror min yndlinfssimreret er svinekæber… Eller måske cock au vin… Men er simpelthen også fan af simret lam…!

  • Svend Aage Pedersen
    Posted at 18:11h, 10 februar Svar

    Forleden lavede jeg svinekæber (og skank) i rødvin med en god omgang hjemmelavet oksefond ! Hold nu op det var bare lækkert! Havde ikke nok svinekæber, så måtte lige spæde lidt til med svineskank.

    Ellers også må det være bøf bourgogne!

  • ByBusk
    Posted at 18:05h, 10 februar Svar

    Vores må være mørbradgryde med kartoffelmos. De små i familien spiser helt vildt når vi laver det ☺

  • Jette Mariager
    Posted at 17:48h, 10 februar Svar

    Svinekæber med rodfrugter i stegesoen er favoritten

  • Matt Jensen
    Posted at 17:44h, 10 februar Svar

    oksebov i øl med mos det er guf

  • Pernile juul
    Posted at 17:41h, 10 februar Svar

    Jeg er meget glad for osso buco på denne tid af året og lige om lidt kalve frikasse med sprøde forårs grønsager uhhmm. Kh Pernille

  • Laura Hammer
    Posted at 17:35h, 10 februar Svar

    Én af mine favoritter er i hvert fald dine balsamicobraiserede svinekæber, og de skal serveres med knuste kartofler. Jeg tror, jeg har lavet den ret over 20 gange 🙂

  • Christine Cecilie de Fønss
    Posted at 17:32h, 10 februar Svar

    Min absolutte favorit er svinekæber; det mest udsøgte kød tilberedt i stegesoen til det er mørt som smør og dertil de underskønne danske rodfrugter. Ahh, så er vinteren nu helt skøn.

  • Miriam Poulsen
    Posted at 17:29h, 10 februar Svar

    Min favorit er faktisk dine braiserede svinekæber med balsamico og rødløg. Dem har jeg omvendt mangt en svinekæbeskeptiker med!

  • Bettina H. Olsen
    Posted at 17:23h, 10 februar Svar

    Min favorit-simre-ret er helt klart Gullasch med kartoffelmos 🙂

  • Stine Bjerre
    Posted at 17:19h, 10 februar Svar

    Jeg er ret så vild med osso-buco.. Lidt olde ret men vildt velsmagende

  • Wendy Schou
    Posted at 16:59h, 10 februar Svar

    Lammeskank marineret natten over ras el hanout, og simret i fond og rosiner i laaaaang tid.

  • Pia H
    Posted at 16:59h, 10 februar Svar

    Pulled pork… helt klart.

    Men hjerter… ligger også højt 😀

  • Michael Teller Aas
    Posted at 16:48h, 10 februar Svar

    Chili con carne med oksetykkam.

  • Andrea Thorn
    Posted at 16:44h, 10 februar Svar

    Chili con carne ?

  • Clara Koczulab
    Posted at 16:41h, 10 februar Svar

    Osso buco må være favoritten her!

  • Marianne Holst
    Posted at 16:34h, 10 februar Svar

    En rigtig god gang osso buco er absolut en favorit herhjemme.

  • Marie Sølling
    Posted at 16:32h, 10 februar Svar

    Jeg er egentlig ikke så vild med simremad, men min kæreste elsker det, så vil gerne give ham bogen. Han er vild med Ossu buco. Serveret med granulata.

  • Helle Alslund
    Posted at 16:31h, 10 februar Svar

    Langtidssimret ragù alla bolognese – 3 timer incl. 1 hel flaske rødvin. Jeg laver 3 dbl. portion og så pakkes der også til fryseren – lægges i det, der kaldes “Den brune skuffe”. Den redder os i hverdagen – pasta, ragù og revet ost – vupti lækker mad på en hverdag.

  • Pernille Høyrup
    Posted at 16:20h, 10 februar Svar

    Jeg har mange favoritter, men en af dem er Meyers Hotpot fra Spis Igennem med mørt kød i øl med svesker, bladselleri og lakridsrod. Det er en sælsom kombi, men det smager fortryllende. Og så skal der mos til.

  • Sebastian Frandsen
    Posted at 16:14h, 10 februar Svar

    Oksehaleragout!

  • Frederik Nørgaard
    Posted at 16:14h, 10 februar Svar

    Jeg er virkelig glad for engelske beef-stew retter med mørk øl!

  • Lotte Kim Knudsen
    Posted at 16:01h, 10 februar Svar

    Jeg sværger til gammeldags oksesteg

  • Louise Brun
    Posted at 16:00h, 10 februar Svar

    Svinekæber, øl og masser af vintergrønt = mums

  • Kristina Friis
    Posted at 15:55h, 10 februar Svar

    Elsker bare boef bourguignon! Vi har allerede fået det flere gange denne vinter så det kunne være rart med inspiration til nye simreretter

  • Sofie
    Posted at 15:54h, 10 februar Svar

    Jeg er vild med simremad. Det kunne være lækkert med inspiration til andet end klassikerne. Min favorit er en ægte klassiker: Boeuf Bourguignon. Helst som min kæreste laver den – med groft skårne gulerødder og champignoner, hvoraf nogle koger med fra start, mens andre først kommer i til sidst (giver lækker blanding af bløde og sprøde grøntsager).

  • Corporate Mor
    Posted at 15:47h, 10 februar Svar

    Fantastisk! Jeg har netop bestilt nakkefilet til en omgang pulled pork, men denne her opskrift (minus frisk hyldeblomst) kunne bestemt også være en kandidat.

    Min yndlings simremad er langtids braiserede svinekæber med jordskokkemos til. Det kan (næsten) ikke laves forkert, og smager derfor altid skønt!