Tarte tatin med skalotteløg og kirsebærvin

Tarte tatin med skalotteløg og kirsebærvin

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Jeg var så utroligt tilfreds med denne smukke version af en tarte tatin af skalotteløg. Det er altid lidt spændende at vende en tarte tatin ud – man ved jo aldrig, hvordan den ser ud inde under dejlåget. Den her var vildt pæn og jeg elsker kombinationen af de søde løg sammen med syren fra kirsebærvinen. 

Tarte tatin med skalotteløg og kirsebærvin

1 kg skalotteløg
25 g smør
salt og sort peber
2 dl kirsebærvin, fx Frederiksdal*
2-3 kviste timian
1 rulle butterdej

Pil løgene og halver dem på tværs. Smelt smørret i en tykbundet pande, der kan gå i ovnen. Lad løgene snurre ved middel varme i 10 min og vend rundt i dem undervejs. Krydr med salt og peber og tilsæt kirsebærvin og timian. Kog vinen ind, til den danner en tyk sirup omkring løgene. Vend løgene alle løgene, så de ligger med skærefladen ned mod panden.
Tag panden af varmen. Rul butterdejen henover løgene og klem kanterne ned langs indersiden af panden. Prik huller i dejen med en gaffel. Bag tærten i 25-30 min ved 200 gr til den er gylden og er puffet flot op. Lad tærten køle ned i 10-15 min, før du med stor selvsikkerhed vender den ud på en tallerken.

*Sørg for at det er kirsebærvin og ikke likør du bruger. Frederiksdal laver fx flere vine, men også en likør. Likøren bliver for sød til formålet. Den gamle vagabond-kirsebærvin er en likør, så den duer ikke. Vi skal bruge syren fra vinen som modspil til løgenes sødme.

10s

2 Comments

Post A Comment

  • Benedikte Jensen
    Posted at 23:37h, 15 september Svar

    Hvor ser det bare lækkert ud!

  • Lise Grosen
    Posted at 00:08h, 15 september Svar

    Sikke nogle smukke billeder – og lækker tærte!