Pavlovalagkage med kirsebær og chokolade
Der er gang i den danske kirsebærsæson (selv om man ikke ligefrem løber ud af døren i pisseregnvejr for at plukke dem i dag). Men lad os trøste os i lorte-sommervejret og spise en masse kage! Det her er en vidunderlig nærmest vulgær sag. Smuk og messy og dejlig.
Den ligner sommer, så måske er det lige hvad vi har brug for på en ond regnvejrsdag som i dag? Jeg vil i hvert fald prøve at holde mig indendørs det meste af dagen. Jeg skal i biografen og se Ant Man i eftermiddag, og i aften er der cocktails på Holmens Kanal Cocktailbar og sen middag på Llama. Hvad skal I mon lave?
Pavlovalagkage med kirsebærsauce og chokolade
Til 6-8 personer
Marengs
5 æggehvider
½ stang vanilje
1 knsp
225 g sukker
2 tsk maizena
Desuden
2½ dl piskefløde
75 g mørk chokolade
200 g kirsebær, udstenede + lidt hele til pynt
Kom hviderne i en skål. Flæk vaniljen, skrab kornene ud og kom dem i skålen med hviderne og saltet. Pisk hviderne til de er hvide og skummende og tilsæt så sukkeret gradvist, men du pisker. Når du har en helt hvid og tæt marengs, som kan stå selv, drysses maizena over, der kort piskes ud i marengsen.
Smør marengsen ud i to cirkler på en bageplade med bagepapir på – husk at den hæver en lille smule under bagning. Bages i 45 min til 1 time ved 150 gr. Lad marengsen køle af i ovnen, før den tages ud. Fjern forsigtigt marengsen fra bagepapiret.
Kom den ene bund på et kagefad. Pisk fløden stiv og fordel halvdelen på marensbunden. Hak chokoladen og kom over fløden og fordel de udstenede kirsbær henover. Kom forsigtigt den anden marengsbund over. Kom resten af flødeskummet på toppen og læg kold kirsebærsauce og hele kirsebær på til sidst.
Kirsebærsauce
100 g kirsebær, udstenede og halverede
110 g sukker
Kom kirsebær og sukker i en gryde og lad det koge i et par minutter til frugten er blød og saucen er tyk som en sirup. Lad den køle helt af, før den bruges på pavlovaen.
Mads // Madsvin.com
Posted at 14:17h, 25 juliDer er et eller andet beskidt (og lækkert) over kager af denne type. Ved godt det er en lidt anden boldgade smagsmæssigt, men ville denne måske kunne lade sig gøre med say.. råsyltede stikkelsbær? Evt. hvis der blev smidt lidt vanilje i fløden?
Mira Arkin
Posted at 10:45h, 27 juliDet lyder helt vildt dejligt!