Rabarber med crème fraiche og financiers

Rabarber med crème fraiche og financiers

_MG_1412s

Foto: Francois Botha   

Den amerikanske kogebogsforfatter og tv-darling, Julia Child, boede i Frankrig, før hun flyttede tilbage til USA og blev kendt for sit mesterværk, Mastering the Art of French Cooking. Måske var det årene i Frankrig, der gjorde hende til fan af crème fraiche. Hun var så stor fan, at hendes screensaver (det var dengang, man havde den slags) bare sagde “Crème Fraiche”.

Jeg er også virkelig vild med crème fraiche og bruger det både her og der. I Frankrig er crème fraiche som udgangspunkt på 40-48% fedt. Det, de kalder light-udgaven, er den på 18% Er det ikke fantastisk?

Til maj måneds Feastmiddag havde jeg en stor bøtte af Arla Unikas crème fraiche 48% at lege med. Den er voldsomt god – på enhver måde. Jeg rørte den op med citronskal og vanilje og serverede den med rabarber og en smørret financier til dessert.

Financiers med rabarberkompot og rørt crème fraiche 48%

Dessert til 10 personer

Financiers
20 små eller 10 store
100 g marcipan
100 g flormelis
1 stang vanilje
3 æggehvider
60 g hvedemel
120 g smeltet og let brunet smør
+ ekstra smør til formene

1 bdt rabarber (ca. 600 g)
300 g sukker + 1 spsk
1 stang vanilje
200 g Arla Unika crème fraiche 48% (eller 38%)
revet skal af ½ økocitron
8 små sesam-honningbarer

1. Rør marcipan og flormelis blødt sammen med kornene fra vaniljestangen. Rør æggehviderne i en ad gangen. Tilsæt mel og rør til sidst smeltet smør i. Pensl formene med smør og hæld dejen i formene. Bag kagerne i 12_15 min ved 200 gr.

2. Skær rabarber i 2 cm stykker, undtagen en af stængerne, og vend med 300 g rørsukker og halvdelen af kornene fra vaniljen samt stangen. Bag til kompot i en 200 gr. varm ovn i 20 min. Lad kompotten køle af. Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde bånd af den sidste stang rabarber. Vend med 1 spsk rørsukker og lad stå og marinere.

3. Rør creme fraiche sammen med citronskal og anden halvdel af vaniljekornene. Knus honningbarerne og drys over desserten.

Desserten blev serveret på Nordic fad fra Trip Trap.

No Comments

Post A Comment