Hvide asparges med friterede kapers
Jeg lavede endnu en Feastmiddag i sidste uge. Det gik igen rigtig godt og vi havde de sødeste gæster omkring det smukt dækkede bord. Selv om det er et stort arbejde, så glæder jeg mig virkelig meget hver gang til at lave middag til nye gæster. Det er så fedt et koncept. Allan og jeg er i gang med at planlægge de næste datoer, som bliver efter sommerferien.
Der kommer flere opskrifter fra aftenens middag, hvor de fantastiske produkter fra Arla Unika var i centrum. Men lige her og nu får I lige opskriften til en fin aspargesret, jeg lavede som tilbehør til hovedretten. Jeg havde fået smukke grøn-hvide asparges fra Søren Wiuff oppe ved Lammefjorden, hvor jorden er dejligt sandet. Det kan asparges godt lide, og Sørens asparges er i verdensklasse.
Tak til vores søde samarbejdspartnere Trip Trap, Arla Unika, Georg Jensen Damask, Normann Copenhagen og Luigi Bormioli.
Asparges med ristede kapers og forårsløg
4 personer som tilbehør, 2 personer som forret
1 bdt hvide asparges
olivenolie
50 g kapers
1 bdt forårsløg
æblecidereddike
salt og sort peber
1. Skræl aspargesene og knæk den træede ende af. Blancher aspargesene 1 minut i kogende vand. Varm en god sjat olivenolie i en gryde. Det skal gå ca 1½ cm op ad grydens kant. Sigt væden fra kapers og dup dem tørre med køkkenrulle. Når olien er godt varm kommes kapers i. Steg dem sprøde i et par minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
2. Snit forårsløg og sauter dem let i lidt olivenolie. Smag til med salt og peber.
3. Anret aspargesene på et fad. Dryp med lidt olivenolie, æblecidereddikke, forårsløg og de ristede kapers.
Retten er anrettet på et smukt Nordic fad fra Trip Trap.
Dorte Juul Poulsen
Posted at 08:56h, 27 maj1 minuts blanchering af hvide asparges, lyder ret kort, var de tynde ?
Mira Arkin
Posted at 22:38h, 27 majJa, det var de, plus at det var den type som er grønne i toppen og de skal have mindre tid. Og så vil jeg gerne have dem sprøde.