Svenske kanelboller

Svenske kanelboller

Kender I den der selvtilfredse følelse, man kan få, når man har gjort noget rigtig godt eller vellykket? Den følelse havde jeg, da jeg havde bagt disse kanelboller eller kanelsnurrer eller hvad vi nu skal kalde dem. Jeg brugte min sviger-mormors opskrift på dejen og lavede selv fyldet og de blev så gode og ikke mindst pæne! Jeg fandt denne video, som viser hvordan man snurrer dem.. Det kan man gøre på mange måder. Du kan også sagtens forme dem som almindelige snegle. Behøver jeg fortælle, hvor sygt godt der duftede af kanel og kardeomme i køkkenet bagefter?

Svenske kanelboller

16 stk.

Dej

500 g hvedemel
125 g koldt smør
2½ dl mælk
75 g sukker
40 g gær
1 stort æg
2 tsk friskkværnet kardemomme*
½ tsk groft salt

Fyld

125 g blødt smør
50 g brun farin
50 g sukker
2½ tsk kanel

Æg og perlesukker til pynt

1 Smuldr smørret ud i melet. Lun mælken og kom sukker i. Opløs gæren der i og bland æg, kardemomme og salt i. Kom mælkeblandingen i melblandingen og ælt sammen til en smidig dej. Kom dejen i en skål og dæk med plastfolie eller en ren badehætte og lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.

2 Rør ingredienserne til fyldet sammen. Rul dejen ud til et stort rektangel og smør fyldet på helt ud til kanterne. Fold dejen indover sig selv og skær den i 16  strimler – jeg bruger et pizzahjul. Twist hver strimmel et par gange og snør den rundt om to fingre. Fæsten enden i bunden og læg kanelbollen på en bageplade med bagepapir, 8 boller på hver plade. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Pensl med æg pisket med lidt vand og drys med perlesukker. Bages ved 200 gr. i ca. 20 min.

*Jeg støder hele kardemommekapsler i en morter og piller skallerne fra, så jeg kan støde frøene groft. Det giver den bedste kardemommesmag fremfor købt og stødt kardemomme.

No Comments

Post A Comment