Perfekt æblecrumble med brun farin

Perfekt æblecrumble med brun farin

Jeg har fået mit eget æbletræ! Eller halvdelen er selvfølgelig Peters, men haven er ligesom mest mit domæne. I haven til vores nye (gamle) hus, står der et gammelt lavstammet Ingrid Marie træ, som blomstrede så smukt i foråret og som nu bugner med mørkerøde æbler. Min gamle veninde siger, jeg skal huske at spise dem tidligt, før de bliver melede, så nu har jeg plukket en spandfuld, som skal blive til diverse lækre kager. Der er stadig masser af æbler tilbage på træet. Otto kan lide at kravle i det og på en af årets få sommerdage sad han på et tæppe i skyggen af træet sammen med sin bedste ven, hvor de havde deres egen private børnepicnic. Så dejligt.

Denne crumble lavede jeg i weekenden. Jeg kan godt lide at komme havregryn i crumbledejen, for at få lidt ekstra struktur i hver mundfuld. Den brune farin i både æbler og crumble giver den en ekstra mørk dybde, som virkede helt perfekt i går, da det tordnede og regnede. Jeg var lige ved at komme en håndfuld rosiner i, men gjorde det alligevel ikke. Det kunne man nu overveje at gøre en anden gang. Eller en sjat bourbon måske. Eller en håndfuld brombær…

Æblecrumbe med brun farin

6 pers.

1 kg syrlige æbler
3-4 spsk brun farin (afhængig af hvor sure æblerne er)
2 tsk kanel
2 tsk maizena

Dej
150 g hvedemel
40 g grovvalsede havregryn
3 spsk brun farin
1 tsk bagepulver
50 g koldt smør
1 æg

  1. Skræl æblerne og skær dem i både. Vend dem med brun farin, kanel og maizena.
  2. Til dejen blandes hvedemel, havregryn, brun farin og bagepulver og smørret smuldres ud i med fingrene. Saml dejen til grov smuldrer med et sammenpisket æg.
  3. Kom æblerne i et ovnfast fad og pak dem lidt sammen. Fordel crumbledejen over. Bag crumblen i 20-30 min ved 200 gr. Server crumblen lun med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche.
No Comments

Post A Comment