Hindbær-marcipan crumblekage

Hindbær-marcipan crumblekage

_1300278s

Vi havde besøg af min svigerinde og hele hendes entourage af mand og børn. Det er hende med de fantastiske fødselsdagskager og kanelstang, så jeg prøvede virkelig at lave en god kage til hende og ikke mindst børnene, som er godt vant hjemme fra.

Det blev denne super lækre hindbærkage med marcipancrumble. Jeg er vild med kombinationen af den tætte, saftige kagedej sammen med de friske, syrlige hindbær og den søde crumbletopping. Er sikker på den også er lækker som efterårskage med æble- eller pære i tern i stedet for hindbær…

Hindbær-marcipan crumblekage

225 g rørsukker
115 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
2 store æg
250 g skyr
325 g hvedemel
2 tsk bagepulver
300 g hindbær

Crumble
100 g marcipan
120 g hvedemel
75 g smeltet smør
50 g rørsukker eller lys muscovado sukker
½ tsk kanel
evt. flormelis til pynt

1. Kom rørsukker, blødt smør og vaniljesukker i en skål eller røremaskine og rør det godt sammen. Tilsæt æggene og skyr og rør sammen til det er jævnt. Tilsæt hvedemel og bagepulver og rør det i dejen, til den er cremet og tyk (det er en ret tyk, fast dej).

2. Beklæd en bradepande på ca. 20×30 cm med bagepapir og fordel dejen i. Brug en dejskraber til at jævne overfladen ud. Drys hindbærrene over.

3. Smuldr eller riv marcipanen og rør den sammen med hvedemel og smeltet smør. Tilsæt rørsukker og kanel. Smuldr crumblen over hindbærrene. Bag kagen ved 175 gr i ca. 50 min. Lad den køle af før den skæres ud i stykker. Drys evt. med flormelis gennem en si inden servering.

_1300273s

1Comment

Post A Comment

  • Ann-Mari
    Posted at 08:14h, 09 september Svar

    Virkelig en kjempegod kake! Jeg erstattet hindbærene med nyplukket rips, det falt i smak 🙂