Crudo af multe med tomat og chili

Crudo af multe med tomat og chili


Foto: Line Klein

I går kl. f***ing 6 om morgenen sad jeg og drømte mig hen til små italienske øer. Baby Frederik (som sådan set ikke er en baby længere) synes nemlig det er the shit at stå op før kl. 6. Når han har spist sin havregrød og sidder og leger med fjernbetjeninger, sidder jeg og stener i min grødklattede slåbrok med en kop kaffe i hånden foran fjerneren. Og så er det perfekt, at der for 10. gang bliver genudsendt de vidunderlige programmer, Solens Mat, hvor svenske Bo Hagström rejser rundt i afsides egne af vidunderlige Italien. Det er på DR K og jeg er afhængig.

Nå, men i går kl. lort var Bo med ude på en lille sejlbåd, hvor hev fisk op af vandet og øjeblikkeligt rensede dem, filetterede dem og skar kødet i tynde skiver, som blev spist som crudo – råt – bare med lidt olivenolie, finthakket løg og citron. Himlen!

Jeg har lavet en opskrift lidt a la det – bare med tomater og chili.

Crudo af multe med tomat og chili

4 pers.

1 multefilet med skind
3 cherrytomater eller 1 tomat – de skal smage af noget
½ rød chili
6 spsk olivenolie
salt og sort peber
tilbehør: citron og ekstra tomater

Kom fisken i fryseren i 1 time. Så er den nem at skære ud i tynde skiver. Brug en tynd, bøjelig, langbladet kniv. Anret fisken i et tyndt lag på et fad. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i fine tern. Hak chilien fint. Bland tomater og chili med olien og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over fisken. Syren fra tomaterne giver olien modspil, men server gerne lidt citron og ekstra tomat til.

 

No Comments

Post A Comment