Eggs florentine og mine planer for den kommene weekend og uge – der er mange!

Eggs florentine og mine planer for den kommene weekend og uge – der er mange!

1s

Foto: Line Thit Klein

Det har været en sløj uge for mig. Jeg har været hårdt ramt af en ond forkølelse, der er kommet i forlængelse af 2 ugers sæl-hoste. Ikke charmerende, og det har ikke hjulpet at jeg var ude 3 aftener i træk i sidste uge. Nu er weekenden heldigvis snart over os, og så håber jeg at kunne restituere, så jeg er klar på næste uge, der bl.a. byder på et besøg på Umami og en fabulous fundraisingmiddag på Odd Fellow Palæet for grøntsagsanarkisten Søren Wiuff,

(det er ham, der leverer sjove grøntsager til nogle af de bedste restauranter i landet) der skal skrabe de sidste penge ind til Sørens nye eksperimentarium-køkken oppe på hans gård. Det bliver et vildt arrangement med mad fra Danmarks største kokke-rockstjerner, bl.a. René Redzepi (Noma), Claus Henriksen (Dragsholm Slot), Francis Cardenau (Le Sommelier), Rasmus Leck Fischer (freelance) og mange flere. Glæder mig helt vildt!

Men tilbage til den forestående weekend, hvor jeg bare skal stene sammen med Otto og Peter, se X-Factor og så også lige besøge Fine Food Festival i morgen.

Men man skal jo også spise i weekenden og her er en god idé til en brunchret. Brunch er jo lige sagen for sådan nogle som jer, kære læsere. Overskudsmennesker, der læser madblogs og inviterer folk over til brunch i weekenden :-).

Der er ikke mange steder i København, hvor de laver en ordenlig omgang eggs florentine eller eggs benedict – I må faktisk rigtig gerne give mig tips til gode steder, for jeg kan aldrig finde på brunchsteder, og folk spørger mig hele tiden! Selv fik jeg i sommer en virkelig tasty fiske-udgave af eggs benedict nede på Kødbyens Fiskebar. Men de har ikke frokoståbent i vinterhalvåret. Hvor elsker I at spise brunch?

 

Eggs Florentine med pancetta
Til 4 personer

200 g pancetta i skiver
1 spsk smør
250 g frisk spinat
salt
1 spsk husholdningseddike eller hvidvinseddike
4 store æg
4 bagels

Hollandaise sauce
2 æggeblommer
2 spsk vand
150 g smeltet smør
saft af ca ½ citron
salt og hvid peber

1. Tænd ovnen på 200 grader. Fordel pancettaen på en bradepande med bagepapir. Bag den sprød i ovnen i 8-10 min. Lad ovnen være tændt til bagels. Rens spinaten grundigt og slyng eller dup den tør. Smelt smørret i en stor pande og kom spinaten i. Lad den falde sammen og krydr med salt.

2. Til hollandaisen piskes æggeblommer sammen med vand i en tykbundet gryde over meget svag varme. Gør det evt over et vandbad, så har du ekstra god kontrol over temperaturen. Æggene må ikke blive for varme, da de så vil koagulere og saucen vil skille. Når æggeblommerne er pisket luftige begynder du langsomt at tilsætte smør, mens du pisker det ind i saucen. Lad saucen varme langsomt op. Varmen får æggene til at tykne, så de binder smørret i en tyk sauce. Hold hele tiden øje med at det ikke bliver for varmt. Du kan se i bunden af gryden, om saucen begynder at tykne. Når alt smørret er brugt smages saucen til med citronsaft, salt og hvid peber. Sluk for varmen og hold evt saucen lun over vandbadet. Den skal ikke være brændvarm, men blot lun.

3. Fyld en sauterpande 2/3 med vand. Varm det op, til det næsten koger. Det skal småsimre, ikke boble kraftigt. Tilsæt eddike til vandet – det hjælper hviderne med at samle sig pænt. Slå hvert æg ud i en kop for sig og hæld forsigtigt æggene ned i vandet med god afstand imellem. Lad æggene simre i 3 min. Vend dem så forsigtig og giv dem 2 min mere. Tag æggene op med en hulske og dup dem tørre med køkkenrulle.

4. Flæk og rist bagels i den varme ovn i 5 minutter. Anret hver bagel med spinat (klem overskydende væske fra), sprød pancetta, pocheret æg og hollandaise.

 

Tip: Eggs Benedict er også pocherede æg med hollandaise, men med skinke i stedet for spinat.

5 Kommentarer

Skriv en kommentar

  • Emil
    Udgivet 00:59h, 24 februar Svar

    Nationalmuseet laver en helt genial brunch ( godt nok har de ikke egg benedict). Det er buffet stil, men mega lækkert og mega overdådigt. Det kan varmt anbefales.

  • Anne
    Udgivet 08:01h, 23 februar Svar

    Dyrehaven på Vesterbro serverer en genial eggs benedict og i øvrigt rigtig lækker morgenmad

  • Mette
    Udgivet 16:20h, 22 februar Svar

    Vi ses på Umami og til den vilde middag for søde Søren :-) Sjovt nok ville jeg have regnet med, du kendte byens bedste Benedict-sted, men nu glæder jeg mig til at se anbefalingerne fra alle dine søde læsere <3

    God (og afslappende) weekend.

    Kh Mette

    • Mira Arkin
      Udgivet 16:58h, 22 februar Svar

      Nej, hvor dejligt at jeg ser dig til begge arrangementer! Og shit, jeg glemte jo at kommentere på dit Facebookspørgsmål om eggs benedict, men jeg havde simpelthen ikke noget fornuftigt at sige! Hvad fandt du ud af?

      • Mette
        Udgivet 06:22h, 23 februar Svar

        Jeg var lost! :-)
        Og desværre blev aftalen aflyst, så jeg leder stadig…

        Ses i næste uge.