Hotel Chocolat – ny chokolade i København

Hotel Chocolat – ny chokolade i København

hotel chocolat

Der er en ny chokoladebutik i byen – britiske Hotel Chocolat slår i denne weekend dørene op for deres nye flotte butik i Østergade i København, hvor du kan købe bjerge af kvalitetschokolade. Men ikke nok med det, der er også en café og bar, hvor du kan købe andre delikatesser lavet med kakao, for kakao kan bruges til andet end fyldte chokolader (ikke at der er noget galt med sådan nogen!).
Jeg var til åbningsreception for Hotel Chocolat og smagte på sagerne…

hotel chocolat

Som noget nyt for de fleste kan man f.eks. få forskellige varme drikke med kakao. Jeg havde f.eks. aldrig før prøvet espresso lavet på kakaobønne i stedet for kaffe. Det var en vildt lækker oplevelse. Uden sukker er det en helt tør, ren kakaosmag, men med lidt sukker fylder smagen ud og bliver meget lækker og intenst chokoladet, men uden den lidt kvalmende fedme, som varm kakao ellers kan have. Næste gang vil jeg prøve en macchiato lavet på kakaobønner. Mums! Tror det bliver et hit til vinter.

Jeg var afsted med chokoladepigen, Anne au Chocolat – og Otto var selvfølgelig også med. Han har helt styr på det der med receptioner efterhånden.

Den flotte butik har et virkelig stort udvalg af chokolade. Både de fyldte, men også plader med sjove kombinationer.

Indpakningen er vigtig, for man giver jo ofte en æske chokolade i gave. Og prøv at se, hvor fin denne æske med champagnetrøfler er.

hotel chocolat champagne truffle

Og her er trøflerne. Silkebløde og lækre inden i.

Der er masser af hele kakaobønner i butikken. Du kan også købe friskristede kakaobønner til at tage med hjem og brygge din egen luksuskakao.

Og så er der også salte delikatesser med kakakotilbehør. Til åbningsreceptionen prøvede jeg denne hapser med kylling og kakao sataysauce og kakao nibs (nibs er knuste, ristede kakaobønner). Det var lækkert.

hotel chocolat conchering

I butikken laver de selv chokolade fra bunden. Har kan du se deres concheringstromle, hvor de knuste, ristede bønner bliver langsom malet indtil de bliver til den flydende masse, man kan genkende som chokolade. Dog stadig uden sukker og kakaosmør. Det her er bare kakaobønner, der er malet og malet i mellem 20-120 timer, afhængig af hvilken slags chokolade, man vil have.

Hotel Chocolat laver ikke kun deres egen chokolade – de gror også selv bønnerne på St. Lucia i Caraibien! Så de er med fra starten og sørger også for, at bønderne får en ordentlig pris for deres kakaobønner.

I butikken er der også siddepladser, for du kan få både morgenmad, frokost og diverse hapseting i løbet af dagen. Og så selvfølgelig de varme drikke, jeg fortalte om ovenfor.

Hotel Chocolat 
Østergade 13
København

4 Kommentarer

Skriv en kommentar

  • Camilla
    Udgivet 20:25h, 20 december Svar

    hvad koster en varm kakao?:)

    • Mira Arkin
      Udgivet 21:30h, 20 december Svar

      Det koster mellem 30-40 kr.

  • Jenny
    Udgivet 19:49h, 21 oktober Svar

    Jeg var forbi i fredags.

    Nu er smag og behag forskellige,. Jeg synes deres chocolade er lidt for sød, jeg smagte forskellige fyldte stykker, og var skuffet over at de stort set alle sammen er på lyschocolade.

    Lokalerne er flotte, og en dag skal jeg da også prøve deres drikke, men til de fyldte vil det være køb dansk for mit vedkommende, summerbird eller peter beier.

    Mira, dette er absolut ikke et surt udfald mod dig :-)

  • Camilla
    Udgivet 10:05h, 13 oktober Svar

    I won’t leave a comment in pigeon Danish! What a lovely shop/cafe I have only ever seen Hotel Chocolate shops in England and I would love to try one of their hot chocolate drinks being a bit of a chocoholic! The Champagne Truffles look dvine:-) Mmm I do have a birthday coming up!