Jordbær tiramisu med hyldeblomst

Jordbær tiramisu med hyldeblomst


God lille-fredag til alle med denne solskinsperle af en sommerdessert!

Jeg elsker den luftige mascarponecreme i en tiramisu. For det bedste resultat bruger jeg æg fra fritgående høns og økologisk fløde. Det smager bedst. Hvis du er nervøs over salmonella, kan du skolde æggene inden brug, eller bruge pasteuriserede æg.

 

Jordbær tiramisu med hyldeblomst
8 personer

Creme
250 g mascarpone
2 æggeblommer
½ stang vanilje
revet skal af ½ økocitron
75 g sukker
2 æggehvider
1 dl piskefløde

16 ladyfingers
1 dl hyldeblomstsaft
revet skal af ½ økocitron
500 g jordbær

1. Til cremen piskes mascarpone sammen med æggeblommer, kornene fra vaniljen, citronskal og sukker. Pisk i en anden skål æggehviderne stive og vend dem i mascarponecremen. Pisk fløden og vend i til sidst.

2. Vask jordbærrene og skær dem i skiver. Bland dem med hyldeblomstsaft og citronskal.

3. Arranger ladyfingers i bunden af enten portionsskåle eller ét stort fad. Hæld jordbær med hyldeblomstsaft over. Top med mascarponecremen. Stil tiramisuen på køl mindst 1 time inden den skal spises.

19 Kommentarer

Skriv en kommentar

  • Lisbeth
    Udgivet 09:41h, 06 juli Svar

    Lækker og nem.. umm… en sikker vinder! Tusind tak for den opskrift Mira.

    • Mira Arkin
      Udgivet 08:45h, 07 juli Svar

      Selv tak :-)

  • Josephine
    Udgivet 21:48h, 23 september Svar

    Super lækkert. Men hvor meget skal fløden piskes inden det vendes i marscarponecremen? :-)

    • Mira Arkin
      Udgivet 10:13h, 24 september Svar

      Den skal piskes til flødeskum :-)

      • Josephine
        Udgivet 19:54h, 25 september Svar

        Mange tak for det hurtige svar. Tror du evt. den kan laves med andre bær – såsom hindbær?

        • Mira Arkin
          Udgivet 07:36h, 26 september Svar

          Det kan det helt sikkert. Lyder dejligt:-)

  • Caroline
    Udgivet 00:14h, 01 september Svar

    Hvor ser det lækkert ud! Hvor længe i forvejen tror du man kan lave den – Tror du man kan lave den dagen før eller vil den “falde sammen”/blive kedelig?

    • Mira Arkin
      Udgivet 00:49h, 01 september Svar

      Nej ikke dagen før. Den bliver for våd og æggehviderne risikerer at løbe lidt.

      • Caroline
        Udgivet 09:38h, 01 september Svar

        Okay, tak for hurtigt svar :)

  • Luna
    Udgivet 09:54h, 20 juli Svar

    Årh mand det ser godt ud! Jeg har kun prøvet det hvor man køber det i køleskabet, og der var der brunt. Vil spørge min mor om jeg må lave det

  • Anders Damm
    Udgivet 12:35h, 03 juli Svar

    Svedigt billede!

    • Mira Arkin
      Udgivet 12:37h, 03 juli Svar

      Tak Anders. Lidt svedig er man vel altid ;-)

  • Louilicious
    Udgivet 09:15h, 29 juni Svar

    Nej hvor ser det indbydende! Det er sommer i et glas, du der har fanget :)

  • Sommer
    Udgivet 21:34h, 28 juni Svar

    Jeg har netop lavet din tiramisu! Venter spændt på at den har fundet sig selv i køleskabet… Jeg havde ikke lige hyldeblomstsaft, til gengæld havde jeg hjemmelavet jordbærsaft, så det brugte jeg i stedet. Og tror ikke det var en dårlig udskiftning ;-)

  • Tilde
    Udgivet 17:10h, 28 juni Svar

    Det lyder godt nok lækkert og sommerligt.. Snakker vi koncentreret hyldeblomstsaft eller opblandet? Har du forresten en god opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft?

  • Monsterscircus
    Udgivet 13:07h, 28 juni Svar

    Super dejlig dessert, er vild med at du har tilsat hyldeblomst! Ved du egentligt om de kan fryses, altså inden, at de laves til saft? Ha en dejlig dag.

    • Mira Arkin
      Udgivet 14:45h, 29 juni Svar

      Det tror jeg godt du kan.

  • Laura
    Udgivet 12:46h, 28 juni Svar

    Nej en lækker tiramisu-trifli fusion. Dét skal afprøves! God næsten-sommerdag :)