Spicyness fra det sydligste Italien – sådan bruger du ‘nduja

Spicyness fra det sydligste Italien – sådan bruger du ‘nduja

spaghetti 'nduja

Måske husker du, at jeg i sommer var til en middag med calabriske specialiteter. Calabrien er Italiens støvlespids – helt ude ved snuden – og i øvrigt tak fordi Berlusconi nu er trådt af – jeg kommer ikke til at savne hans spray-on hår.

Men tilbage til Calabrien. Det er et sted, jeg gerne vil besøge en gang. Jeg elsker det simple, rustikke syditalienske køkken. 

Til den omtalte middag i sommer smagte jeg for første gang den calabriske specialitet, ‘nduja. Jeg ved godt, det ikke er noget, der er let at finde i Danmark, men skulle du nu støde på en pølse med den spicy, smørbare salami, eller et glas, for det kommer de også i, så er her et tip til, hvad du kan stille op med den stærke sag. Altså udover at smøre den på sprøde crostini.

'nduja

Sådan her kan en ‘nduja se ud. Det er en fedtet pølle, som man skraber ud af – lige som en danske leverpølse. Som sagt fås det også på glas.

Jeg lavede en lynhurtig pastaret med lidt ‘nduja, en dåse tomat og god spaghetti. Og selvfølgelig en ordentlig røvfuld parmesan. Jeg håber, du kan fornemme spaghettiens lækkerhed – det kan du nok, hvis du ligesom mig har et stærkt følelsesmæssigt bånd til spaghetti. Pas på med at bruge for meget af ‘ndujaen – den er røvstærk!

Spaghetti med ‘nduja

4 personer

400 g spaghetti af god kvalitet – jeg bruger ofte De Cecco der er dejligt tyk
4 spsk ‘nduja – kan du ikke skaffe ‘nduja, så prøv med fyldet fra rå chorizo – dem kan man få i Irma
1 ½ dåse flåede tomater – helst san marzano
1 spsk sukker
salt
masser af friskrevet parmesan

 

1. Sæt en gryde vand over til pasta. Salt det godt – mindst 1 spsk groft salt. Kog pastaen al dente, og husk at pastaen bliver ved med at tilberede en smule efter du hælder den over i sigten, så sørg for at koge den så der virkelig er bid i.

2. Varm en pande op og kom ‘nduja i. Steg den et par minutter og tilsæt så tomaterne og sukker. Lad saucen koge lidt ind, mens pastaen koger. Smag til med salt.

3. Bland den friskkogte pasta med saucen og server straks med parmesan.

 

 

9 Kommentarer

Skriv en kommentar

  • Lene Harbo Frandsen
    Udgivet 22:04h, 04 marts Svar

    ‘Nduja har jeg aldrig smagt, men Calabrien har jeg besøgt flere gange – det kan anbefales!

  • karen
    Udgivet 13:26h, 04 marts Svar

    Hej
    Har nogen fundet ud af, hvor nduja kan købes??

    VH Karen

  • Christian
    Udgivet 15:22h, 25 november Svar

    Jeg lavede opskriften i går og den var rigtig god! Den kan jeg anbefale.

    • Mira Arkin
      Udgivet 15:27h, 25 november Svar

      Dejligt – kunne du skaffe ‘nduja, og i så fald hvor?

  • Jesper
    Udgivet 22:20h, 16 november Svar

    Har aldrig hørt om Nduja før, men det ser interessant ud. Og at man kan bruge den i en pasta ret gør det jo ikke værre.

  • Stephanie
    Udgivet 14:56h, 15 november Svar

    Uh det ser lækkert ud. Vidste ikke, at man kan købe san marzano dåsetomater, men det vil jeg meget gerne prøve. Hvor køber du dem henne? Og er der stor smagsforskel?

    • Mira Arkin
      Udgivet 19:45h, 15 november Svar

      Jo, det er den bedste slags. Jeg køber mine i Supermarco. De er mere fyldige og sødere i smagen. Mere intense.

  • Daniel
    Udgivet 10:31h, 15 november Svar

    Hej Mira, den ser rigtigt lækker ud, kender du nogle steder i Kbh der sælger den? Supermarco etc? :)

    • Mira Arkin
      Udgivet 19:44h, 15 november Svar

      Jeg er endnu ikke stødt på den, men Supermarco var da et godt sted at starte.