Kødbyens Fiskebar – 2 besøg

Kødbyens Fiskebar – 2 besøg

Kødbyens Fiskebar

Lige nu pisser det ned i lårtykke stænger – det er ikke så fedt, for jeg skal i Tivoli og se Danmarks bedste kokke konkurrere om ære i Årets Gericke – prisuddelingen for danske kokke, som svarer til Oscar night for restaurationsbranchen. Men her i mørket, mens det regner udenfor, tænker jeg på de to dejlige besøg, jeg havde på Kødbyens Fiskebar i sensommeren. Første gang var med Peter, hvor vi fejrede kærestedag og anden gang var mine forældre med.

Topbilledet er fra den første aften – en smuk sommeraften, hvor der var varmt og perfekt vejr. Der er masser af siddepladser udenfor Kødbyens Fiskebar. Jeg elsker Kødbyen – det er her restaurationsbranchen handler og jeg kommer her tit efter råvarer. Det er så fedt et rum i byen og det er cool, at Kødbyen er blevet et sted hvor barer og restauranter bobler op og der er gang i den i weekenderne.

Kødbyens fiskebar

kødbyens fiskebar

Første besøg

Vi lagde ud med et par cocktails – Fiskebaren har nemlig en stor bar, som er åbent sent i weekenderne, og hvor du også kan sidde og spise din mad.
Den ene drink var en variation over en mojito, den anden en sag med havtorn, hvor jeg synes de danske strandbær for en gangs skyld fungerede rigtig godt. Masser af sprut i, godt balancerede og gode drinks at starte en sjov aften på – eller fortsætte den med…

kødbyens fiskebar

Derefter fik vi denne umådeligt smukke ret med tynde, sprøde kartoffelchip-agtige ting lagt sammen om rømørejer (små rejer som fjordrejer), estragonmayonnaise, friske ærter og ærteskud. Det var simpelthen så pænt og smagte vidunderligt. Perfekt sammensætning af lethed, fyldighed, sødme, fedme, sprødhed. Mums.

kødbyens fiskebar

Derefter fik jeg makrel, som var tilberedt ved lav temperatur og serveret med nogle strandurter, en kold hollandaise creme, brændt porre og forskellige slags roer, som var sprøde. En rigtig dejlig ret og meget Noma agtig at se på – Fiskebarens ene partner, Anders Selmer, har da også en baggrund som restaurationschef på Noma. Faktisk spottede vi René Redzepi himself dernede samme aften.

Peter fik Fiskebarens berømte Fish ‘n’ chips, som jeg kiggede længselsfuldt efter – mere om dem i næste besøg på Fiskebaren nedenfor.

kødbyens fiskebar

Til hovedret fik vi begge torsk pocheret i brunet smør, som kom med en fluffy brød-emulgeret sauce, rodfrugter som så ud og smagte som om de kunne komme fra rockstar-landmanden Søren Wiuff, friske urter og nogle sprøde flager, som muligvis var lavet med ristet tang. En lidt mere simpel ret, hvor action ligesom mest var i grøntsagssiden af tallerkenen. Og hvor er det cool, at det er grøntsagerne, der stjæler fokus og fisken egentlig fungerer som en slags protein-tilbehør til de overlegne grønne sager.

kødbyens fiskebar

Tilbehør til fisken var unge kartofler vend med løvstikkecreme og på en bund af en meget lækker karl johan-mayonnaise sag.

Til maden delte vi en flaske lidt spinkel 2008 Chablis Fourchaume fra Christophe et Fils.

En virkelig dejlig sommermiddag – det er svært at slå at sidde udenfor en perfekt sommeraften med smukke fiskeretter og den man elsker som selskab.

 

Andet besøg

kødbyens fiskebar

Cirka en måned efter kom vi tilbage til Fiskebaren sammen med mine forældre, der var på besøg.

Denne gang startede jeg med snekrabbe rullet i papirtynde skiver af kinaradise, som ikke gjorde så meget andet end at udgøre et hylster til den lækre krabbemasse og så lidt sprødhed. Dertil estragonmayo (samme som sidste gang, tror jeg), rugbrødskrymmel og ærterspirer. Virkelig lækkert – med både friskhed og masser af lækker velsmag, så det absolut ikke var anæmisk.

kødbyens fiskebar

Næste ret var et flot stykke perfekt stegt pighvar – en af de lækreste danske fisk. Den kom på en grøn suppe lavet på østers og løvstikke. Ovenpå en sprød crouton og lidt urter og blomster. Kombinationen af løvstikke og østers fungerede top dollar og det var en meget lækker og – igen – smuk ret.

kødbyens fiskebar

De tre andre fik fish ‘n’ chips. Her er det min mors tallerken. Letrøget kuller i en übersprød panering med ret lette pommes fritter. Dertil en finthakket, hjemmelavet remoulade. Retten kommer i en sammenrullet avis og det er altså virkelig to die for.

Til fiskeretterne drak vi en lækker 2009 Sancerre fra Vacheron.

kødbyens fiskebar

Nu hvor det var vores andet besøg på kort tid, valgte Peter og jeg at prøve Fiskebarens kødret – den ribeye steak. Den viste sig at være forrygende god. Velhængt kød med masser af smag, perfekt stegt og utroligt smukt anrettet med spæde porrer, løg og løgringe samt en blød, sød og fyldig puré af brunede løg og et par skefulde koncentreret glace eller sky til. Totalt lækker kødret og hvor er det flot, at en bøf kan præsenteres så smukt. Ironisk, at man på en fiskerestaurant får en af de bedste bøffer i byen.

Vinen til bøffen var en 2007 Chianti Classico Riserva Capannino fra Bibbiano – Ikke en stor vin, men en let, lækker og drikfældig sag.

kødbyens fiskebar

Til dessert delte drengene et bræt med danske oste og sprøde kiks – dejligt at man i Danmark efterhånden kan få rigtig gode oste.

 

Jeg er virkelig blevet fan af Kødbyens Fiskebar. De formår at skabe en rigtig storby-stemning i de rå lokaler i Kødbyen. Maden er på en meget højt niveau med de smukkeste anretninger og masser af velsmag i alle retter, samtidig med at det er bæredygtigt, lokalt og sæsonbåret. Vi havde den samme veloplagte og dygtige tjener begge gange. Han var sig selv – det elsker jeg – og ikke ude på at lefle for nogen. Bare en dygtig og opmærksom tjener, som gav os god vejledning i vinvalg og som lod os smage en Rhonevin vi overvejede til bøffen, men som vi så ikke valgte. En af vores vine var lidt for varm ved servering, men det blev straks afhjulpet med en isspand.

Du kan både tage en dyr og en mellem aften på Fiskebaren – afhængig af hvor mange retter, du vælger og hvad du drikker til. Til eksempel koster fish ‘n’ chips 90 kr. og er en lille ret, mens bøffen (som kommer med samme kartofler som til fisken) koster 235 og er en hovedret. For mad af den kvalitet er det helt i orden priser. Vinkortet har masser af lækre sager at byde på, og hvis du vil give den gas er der gode valmuligheder på det velsammensatte kort.

Kødbyens Fiskebar
Flæsketorvet 100
1711 København V

Tlf. 32 15 56 56

 

3 Kommentarer

Skriv en kommentar

  • Rikke
    Udgivet 16:30h, 12 september Svar

    Fiskebaren er et fantastisk godt spisested!

    Vi var desværre uheldige med betjeningen og fik en uopmærksom tjener i stedet for en opmærksom, men maden var outstanding god og rigtig flot!

    Og vildt gode billeder I har taget!

    Trods betjeningen kommer vi naturligvis igen :-)

  • Louise
    Udgivet 13:48h, 12 september Svar

    Uhh hvor ser det bare virkelig lækkert ud. Ikke for ingenting at de har fået en Bib gourmand! I går lavede jeg forresten din courgette tærte med ricotta – den var dælme god!

  • Piskeriset
    Udgivet 20:08h, 11 september Svar

    Det ser også ualmindelig indbydende ud – meget smukke billeder. Det er en af de restauranter, der står på min ‘skal-besøge-liste’ :-)