Blommekage med sprøde hasselnødder

Blommekage med sprøde hasselnødder

Der er rigtig mange, der har blommer i haven for tiden, og i butikkerne kan man købe masser af forskellige slags af de små bløde frugter i smukke farver. Hvis du ikke selv har et blommetræ, så prøv at alliere dig med din egen blommepusher; altså én du kender, der har en have med et blommetræ. Jeg har fået blommer af min svenske kollega og af min mor og de smager altså bedre, de hjemmegroede blommer. Og måske kan din blommepusher også blive din æblepusher her i efteråret…

Denne kage er super nem at bakse sammen og den holder sig fint et par dage, hvis den ikke bliver støvsuget væk den første dag. Brug blommer med tyndt skind til denne opskrift, da dem med tykt skind kan indeholde lige rigeligt med syre i forhold til kagen. Små blommer er et godt valg.


Blommekage med sprøde hasselnødder

300 g. blommer
2 æg
170 g. rørsukker + 1 spsk.
1 tsk. vaniljesukker
75 g. hvedemel + ekstra til formen
100 g. smør + ekstra til formen
75 g. hasselnøddekerner
½ tsk. stødt kanel
Evt. 1 spsk. flormelis

1. Tænd ovnen på 190 grader.

2. Halver blommerne og fjern stenene. Smelt smørret og lad det køle lidt ned.

3. Pisk imens æg med sukker og vanilje til det bliver lyst og skummende. Det er vigtig at piske grundigt for at få en luftig kage.

4. Tilsæt mel og smeltet smør og vend det hurtigt sammen.

5. Smør en rund form på ca. 25 cm. i diameter (hvis du bruger en springform, skal den først fores med bagepapir, da den tynde dej kan sive ud under bagning). Drys hele vejen rundt med 1 spsk. hvedemel og kassér det overskydende mel bagefter.

6. Hæld dejen i formen og kom de halve blommer oven i. Drys til sidst med grofthakkede hasselnødder, bland kanel med 1 spsk. sukker og drys over inden kagen sættes i ovnen og bages i ca. 35 minutter til dejen er fast og toppen er gylden. Når kagen er kølet af, kan du evt .drysse den med flormelis gennem en si. Spis med flødeskum eller creme fraiche.

10 Kommentarer

Skriv en kommentar

  • Karin McKelvey
    Udgivet 15:44h, 25 august Svar

    Fantastisk kage! Fordoblede kagemassen og brugte to forskellige runde kageforme, een til blommer og en lidt mindre til halverede friske figener fra vores egen have. Holdbarhed……en halv times tid……!

  • Charlotte
    Udgivet 15:49h, 10 november Svar

    Smager super, jeg har også prøvet at lave den med, tynde æblebåde i stedet for, det kan også anbefales

  • Katrine
    Udgivet 10:44h, 22 september Svar

    mums mums mums – den smager SÅ godt!! Jeg brugte mange flere blommer (næsten dobbelt) og det var helt fint.

  • Tine
    Udgivet 19:54h, 08 oktober Svar

    Har brugt en lidt mindre springform. Efter 35 min var min kage våd i midten, men efter 50 min ser den nu fin ud. Er spændt på at smage imorgen.

  • Pia
    Udgivet 17:42h, 06 september Svar

    Jeg har lavet kagen, og den er bare supergod. Jeg tilsatte blot en tsk bagepulver, og det funker bare godt med de sprøde hasselnødder på toppen. Min kage skulle bages 50 minutter i stedet for 35, men det kommer vel an på ovnen der bager. Super kage. Tak for det

  • Mou
    Udgivet 00:10h, 22 september Svar

    Tak, Mira Arkin. Gik på din blog for at finde ud af hvad jeg skal gøre med de 1000 kg blommer vi netop har fået – og voila!

    • Mira Arkin
      Udgivet 09:55h, 22 september Svar

      Velbekomme, Mou :-)

  • Newyorkerbyheart
    Udgivet 00:31h, 21 september Svar

    Åh, giver du et stykke? ;-) Hvor ser den dog lækker ud, sådan et stykke kunne jeg godt lige fortære…..

    Mange hilsner
    Birthe

  • foodfanatic
    Udgivet 00:31h, 21 september Svar

    Kære Mira
    Helt fantastisk lækker blommekage og skønne, skønne billeder. Plyndrede min mors blommetræ den anden dag med henblik på at lave enten blommekage eller blommefrangipane – lige nu er jeg ret fristet til at lave den første.
    Kh Nadia

  • Frøken Nobel
    Udgivet 22:56h, 20 september Svar

    Hvor ser den LÆKKER ud! Må ud og finde blommer….eller blommepusher!